More

    Cele mai rele cinci gustari pentru copii

    12

    Alimentatia sanatosa pentru copii si tentatiile gustarilor nesanatoasa, a alimentelor de tip junk-food si fast-food sunt intr-un razboi total in care castigatori sunt, aproape mereu cele din urma. Am facut o lista cu cele mai rele gustari pentru copii ca un argument in sustinerea parintilor care refuza sa le dea copiilor aceste alimente (daca acestea pot sa fie numite alimente) si spre atragerea atentiei celor care au cazut in plasa acestor produse.

    1. Aluaturile pufoase umplute cu crema. Acestea sunt niste monstrozitati alimentere, care duc la obezitate, fara nutrient, pline de aditivi si coloranti, zahar si sare in exces. Sunt comercializate in cele mai diferite forme. Cornuri, prajiturele si ursuleti (chipurile fara aditivi). Sunt aromate – artificial firese, intens colorate, au gust intens si raman proaspete, gratie conservantilor si la multa vreme dupa ce au depasit termenul de valabilitate. Nu te lasa pacalita de aberatiile umplute cu branza de vaci sau alte surogate asa zis sanatoase.

    2. Pufuletii cu branza si arome. Daca pufuletii simpli pot fi tolerati si acceptati, orice alta combinatie de gust si aroma este o agresiune la adresa sanatatii copilului tau. Au prea multa sare, si sunt pline de chimicale.

    3. Biscuitii cu crema. Ca si aluaturile pufoase umplute sunt o aberatie alimentara. Au prea mult zahar si mult prea multe chimicale. Parerea mea este ca termenul de valabilitate mentionat pe pachetele de biscuti este inutil. Ar putea rezista cu bine si ar avea acelasi gust si aspect si dupa un razboi atomic.

    4. Cartofi prajiti de la fast-food nu au avut niciodata renumele unor alimente sanatoase. Reluam pentru cei care nu sunt inca pe depln convinsi: au prea multe calorii, prea multe grasimi, prea multa sare. In atentia vegetarienilor. Aceste alimente nu au ce cauta pe lista pentru vegetarieni, aroma lor vine din adaus de grasime de vita.

    5. Batoanele cu biscuite, caramel si ciocolata si/sau alune.  Contin un numar imens de calorii, prea mult zahar si prea multa sare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE