More

    Culmi ale ridicolului

    Daniel Morar pare să fie persoana ochită de Traian Băsescu pentru a fi instalată la Cotroceni în funcţia supremă a statului. Este acelaşi Daniel Morar căruia Traian Băsescu i-a cerut, când a impus-o situaţia, prelungirea mandatului în fruntea DNA, deşi legal nu mai avea dreptul la prelungire. Este acelaşi Daniel Morar trimis de Traian Băsescu pentru 9 ani judecător la Curtea Constituţională. Acelaşi Daniel Morar care i-a “rezolvat” lui Traian Băsescu imunitate, punându-l la adăpost. Şi acelaşi Daniel Morar care nu poate fi arestat sau trimis în judecată decât cu aprobarea lui Traian Băsescu, care l-a numit judecător la Curtea Constituţională.

    Cu emfază ridicolă, Traian Băsescu a declarat recent că este hotărât să nu mai enumere unul, doi sau mai mulţi candidaţi pentru preşedinţia României, fiindcă întotdeauna omite pe cineva şi îi pare rău. A preferat să facă un portret robot al celui la care visează să-i cedeze locul. Întrebat dacă Daniel Morar s-ar încadra în acest portret robot, Traian Băsescu a răspuns “Da. Se încadrează”.

    Dincolo de ridicolul răspunsului, este limpede că, aflat spre capătul mandatului său prezidenţial, Traian Băsescu vizează şi visează să aibă imunitate eternă.
    Un manelist obscur din Oradea se bate cu cărămida în pectorali considerându-se celebru după ce a produs o “piesă muzicală” închinată, pe versuri proprii, Mişcării Populare. Muza care i-a contorsionat inspiraţia susţine că este nimeni alta decât…Elena Udrea. Iată: “Eu mă mişc doar popular, mă/ Ăsta-i PMP-ul, vere/ Noi avem două Elene/ Şi Băsescu la putere”. Maneaua a fost primită cu entuziasm de Elena Udrea şi Elena Băsescu, atât de drăgălaş pomenite de cantautor. Năpădit de aprecieri, acesta a declarat că se vrea deputat, ca să schimbe ceva în România. Deocamdată, ar fi bine să schimbe maneaua cu o bere fără alcool, fiindcă votca îi poate agrava ridicolul. Lui şi, evident, admiratoarelor sale.

    Prezent la lansarea candidaţilor PSD – PC – UNPR la europarlamentare, preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, s-a declarat surprins de agresivitatea şi ostilitatea lui Traian Băsescu la adresa sa, urmare a unei declaraţii referitoare la anexarea Crimeii, greşit înţeleasă. “Sunt puţin surprins de agresivitatea preşedintelui Băsescu cu care am colaborat în ultimii ani întotdeauna foarte constructiv. Nu ştiu de ce este, dintr-o dată, atât de ostil faţă de mine (…). El a găsit în mine un susţinător ferm. Nu înţeleg ce se află în spatele acestui lucru” – a declarat Martin Schulz. Ridicola atitudine a lui Traian Băsescu ar putea avea consecinţe negative pentru România, chiar dacă nu sunt puţini cei care susţin că locatarul de la Cotroceni şi-a propus doar să demonstreze valabilitatea proverbului autohton cu facerea de bine…

    Voicu D. Rusu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE