More

    Distracţie pe cinste la Odoreu

    odoreu1

    Comuna Odoreu s-a aflat, în acest week-end, în sărbătoare, mii de odoreni, dar şi invitaţii lor, având posibilitatea să se distreze de Zilele comunei. Artişti consacraţi precum Andra, Alex Velea, Sava Negrean Brudaşcu, Veta Biriş, dar şi trupele maghiare Desperado şi Matyi es a Hegedus, au creat o atmosferă incendiară, evoluţia lor fiind apreciată şi răsplătită de odoreni. Zilele comunei Odoreu au fost onorate şi de prezenţa oficialităţilor judeţene.

    Deschidere oficială festivă
    Deschiderea oficială a celei de a IX-a ediţii a Zilelor comunei Odoreu a avut loc sâmbătă, pe platoul din faţa Primăriei. La eveniment, care a fost prezidat de primarul Dumitru Pop, au fost prezenţi prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarii Radu Roca şi Marcela Papici, viceprimarul comunei Odoreu, Ionuţ Sarca, consilieri locali, odoreni şi oaspeţii lor. După prezentarea oficialităţilor, preoţii confesiunilor religioase din comună au oficiat un Te Deum, după care primarul Dumitru Pop a arătat că odorenii au cel puţin două motive să petreacă în această perioadă. Unul dintre acestea este faptul că a fost finalizat proiectul privind asfaltarea străzilor, reabilitarea căminului cultural şi realizarea unui after-school, iar cel de-al doilea reprezintă semnarea contractului pentru începerea lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare. “Împreună putem face mai multe şi putem transforma voturile odorenilor în bunăstare. Suntem mândri că suntem români, suntem mândri că suntem odoreni şi suntem mândri de conducerea judeţului, care ne-a ajutat de câte ori am avut nevoie”, a încheiat primarul Dumitru Pop.

    odoreu2

    În continuare, prefectul Eugeniu Avram le-a urat distracţie plăcută odorenilor pe parcursul celor două zile, iar preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, i-a felicitat pe primarul Dumitru Pop, pe viceprimarul Ionuţ Sarca şi Consiliul Local Odoreu pentru că au găsit fondurile necesare pentru organizarea acestor manifestări, subliniind totodată obiectivele realizate în comună. La rândul său, vicepreşedintele Mircea Govor a felicitat conducerea Primăriei Odoreu. “Este o plăcere să intri în comuna dumneavoastră, ceea ce înseamnă că oamenii de aici ştiu ce trebuie să facă. Realizările din Odoreu se datorează, în bună măsură, bunei colaborări între Primăria Odoreu şi Consiliul Judeţean, precum şi Guvernului Ponta, care a alocat fondurile necesare. Vă asigur de tot respectul şi ajutorul meu şi al preşedintelui Adrian Ştef”, a mai spus Mircea Govor. Au mai luat cuvântul primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi subprefectul Altfatter Tamas, iar primarul Dumitru Pop a făcut apel la fair-play-ul partidelor politice aflate în campanie electorală.

    Startul activităţilor culturale a fost dat după-amiază pe scenă, când au fost premiaţi elevii performanţi din comună, urmat de un program artistic susţinut de elevii Şcolii Gimnaziale, respectiv de formaţiile şi trupele locale.

    Doi îndrăgostiţi, Miss şi Mister Odoreu
    Unul dintre cele mai aşteptate momente de sâmbătă a fost concursul de Miss şi Mister Odoreu, la care s-au înscris câte opt participanţi la fiecare secţiune. După parcurgerea celor patru probe, prezentare ţinută de zi, proba de perspicacitate, proba la alegere şi ţinuta de seară, juriul, al cărui preşedinte a fost viceprimarul Ionuţ Sarca, i-a desemnat ca şi câştigători pe Renata Musta, Miss Odoreu 2014, şi Flaviu Tulba, Mister Odoreu 2014. La festivitatea de premiere, toţi cei prezenţi au putut constata că cei doi formează o pereche şi în viaţa de zi cu zi. Locurile următoare pe podium au fost ocupate de Bettina Acs şi Mădălina Cosma, la concursul de Miss, şi de Sebastian Moldovan şi Florin Tincu, la concursul de Mister. De asemenea, au mai fost acordate două premii de popularitate pentru Lavinia Borlios şi Vlad Robotin.

    odoreu3

    Concerte incendiare
    Spectacolul a continuat cu recitalul susţinut de trupa maghiară Matyi es a Hegedus, care i-a încântat prin prestaţia lor pe toţi iubitorii acestui gen muzical. Apoi, pe scenă a urcat Sava Negrean Brudaşcu, care a interpretat o serie de cântece populare, evoluţia sa fiind răsplătită cu ropote de aplauze de spectatori.

    Cel mai aşteptat moment al serii de sâmbătă a fost concertul lui Alex Velea. Alături de trupa lui de dansatori, interpretul a făcut un show de zile mari, ceea ce i-a determinat pe odoreni să-l aplaude şi să-i strige îndelung numele.

    Zilele comunei Odoreu au continuat ieri cu un concurs culinar, urmat, după-amiază, de recitalurile susţinute de trupa maghiară Desperado, de Veta Biriş şi de Andra. Cu detalii şi fotografii de la aceste evenimente vom reveni în numărul de mâine al ziarului nostru.

    Florin Dura

    odoreu4

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE