More

    Festivalul Științei de la Zalău a ajuns la a VII-a ediție

    5
     
    Peste 600 de elevi s-au înscris la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional al Ştiinţei, care se va desfăşura sâmbătă, 17 mai, pe platoul de marmură din faţa Instituției Prefectului Județului Sălaj. 
     
    Sub sloganul „Ştiinţa în viaţa de zi cu zi”, manifestarea este organizată de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Sălaj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău şi Consiliul Judeţean Sălaj.
    „Prin acest proiect educativ, iniţiat în urmă cu şapte ani, încercăm să ducem mai departe promovarea ştiinţei. Am observat că în ultima perioadă interesul pentru acest domeniu a scăzut, astfel că prin acest Festival, adresat tinerilor, ce este finanţat şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, încercăm să dăm un plus de valoare activităţilor extraşcolare”, a precizat Maria Pop, inspector şcolar general adjunct al IȘJ Sălaj.
    În acest an s-au înscris în competiţie 32 de unităţi de învăţământ, din care 27 sunt licee şi şcoli gimnaziale, iar cinci sunt grădiniţe. Astfel, sâmbătă, începând cu orele 9.00, vor fi amplasate standuri pentru fiecare unitate de învăţământ participantă, unde elevii vor prezenta experimente inedite şi în acelaşi timp distractive, scenete cu subiect ştiinţific, expoziţii de postere, afişe sau benzi desenate.
    Deschiderea festivă va avea loc în jurul orelor 10, iar premierea celor mai bune lucrări se va desfăşura începând cu ora 14.00.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE