More

    Florin Gardoş: “Este cu siguranţă cel mai bun an al meu!”

    gardos2

    Campion pentru a doua oară cu Steaua Bucureşti, fundaşul sătmărean Florin Gardoş a vorbit luni seara în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV despre sezonul ce se apropie de final şi mai ales despre posibilitatea ca el să părăsească în această vară gruparea din Ghencea.

    Gardoş a declarat că a avut cel mai bun sezon din carieră iar titlul cucerit e al patrulea trofeu al său în cei patru ani petrecuţi pînă acum la Steaua.

    „Sunt extrem de fericit. E şi normal după un an excelent, cel mai bun al meu de când sunt aici. Însă mai vreau să cuceresc şi Cupa României, pentru a-mi trece în palmares şi primul event.” a spus Gardoş care recunoaşte că la suflet i-a rămas victoria din finala cupei după succesul împotriva lui Dinamo.

    „A fost o victorie specială. Am câştigat cupa şi nu oricum ci împotriva lui Dinamo” a punctat fundaşul crescut la Someşul Satu Mare. Legat de posibilitatea de a părăsi Steaua în această vară, Gardoş recunoaşte că a aflat de ofertele venite pentru el dar deocamdată nu poate spune mare lucru.

    „ Eu mi-am făcut treaba. Am jucat bine şi am încercat să-mi ajut cât mai bine echipa. De acum e treaba impresarului şi a clubului. În primul rând clubul trebuie să accepte o ofertă pentru că eu mai am contract cu Steaua încă trei ani şi apoi să văd şi eu dacă îmi convine.” a explicat Gardoş care se sfătuieşte cu Cristi Chivu despre care spune că îi e model în carieră şi are mare încredere în el .

    Din păcate Gardoş va avea o vacanţă extrem de scurtă şi nu ştie dacă va apuca să vină acasă la Satu Mare în această perioadă. „ Noroc că am fost acasă de Paşti şi că familia a fost alături de mine la Cluj şi după meciul cu U am sărbătorit titlul împreună. Sora mea vine mai des la Bucureşti aşa că îmi mai trece dorul de casă. Nu ştiu dacă şi noi steliştii vom merge la Naţională, ştiu doar că reunirea e pe 13 iunie. Aşa că vacanţa ar putea fi de doar 9-10 zile. Asta e viaţa…” a mai declarat proaspătul campion al României care luni şi-a revăzut patronul, pe Gigi Becali. „Mă bucur că l-am văzut optimist şi cred că i-a făcut plăcere să se întîlnească cu noi. Avea tonus bun şi asta ne dă încredere”, a amintit Gardoş care la finalul interviului le-a mulţumit sătmărenilor care i-au fost alături şi în multe momente i-au trimis mesaje de încurajare sau felicitare.

    Pleacă în Anglia?
    Steaua şi-a stabilit cîteva ţinte pentru perioada de mercato, dar se va despărţi şi de cîţiva titulari. Fostul jucător al roş-albaştrilor Liţă Dumitru dezvăluie că primul pe lista de plecare este fundaşul central Florin Gardoş.

    “Aşa am auzit, că s-ar putea să meargă în Anglia, acum depinde de ei. Cota lui nu e aşa de mare ca a lui Chiricheş, pentru că nu prea a jucat în naţională, dar merită cam trei sferturi din cît au dat pe Chiricheş. Pot să dea 6-7 milioane şi pentru Gardoş. Cred că i s-ar potrivi Anglia”, a spus Liţă Dumitru la Dolce Sport.

    Fostul mijlocaş a făcut o comparaţie între Gardoş şi Chiricheş:

    “Gardoş e mai înalt, e mai bine făcut, are un bun joc aerian, în schimb Chiricheş are o tehnică mai bună faţă de Gardoş. Ambii vin foarte bine în atac, dar Chiricheş loveşte foarte bine mingea cu ambele picioare, în comparaţie cu Gardoş, care loveşte numai cu dreptul”.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE