More

    Lucrările edilitare dau comunei Turţ un aspect urban

    ciupac

    Odată cu finalizarea lucrărilor care au loc în această perioadă, comuna Turţ va avea aspect urban. Conform celor declarate de primarul comunei, Ioan Ciupac, după reabilitarea “Autostrăzii Oaşului”, sunt în faza de finalizare lucrările la şanţurile carosabile de pe raza centrului de comună, în lungime de 1.100 de metri, fondurile necesare pentru această lucrare provenind de la Agenţia de Dezvoltare Rurală prin Consiliul Judeţean Satu Mare. Tot din aceleaşi fonduri a fost plombat drumul spre mină. În prezent, se lucrează intens la cele trei poduri de pe raza comunei, care sunt finalizate în proporţie de 70-80%.

    Din fonduri proprii, sunt în fază de execuţie lucrări de pavare a 1.000 de metri pătraţi a străzilor, trotuarelor şi a aleilor de acces din centrul comunei. “Când vor fi finalizate aceste lucrări, centrul civic al comunei Turţ va fi înfrumuseţat şi îi va da localităţii un aspect urban”, a mai spus primarul Ioan Ciupac. Urmează în scurt timp amenajarea a 800 de metri de parcări în zona Târgului, vizavi de Centrul Local APIA şi în zona centrală a comunei. Pentru aceste lucrări, de la bugetul local a fost alocată suma de 150.000 de lei.

    Prioritatea principală a edilului şef al comunei Turţ este finalizarea lucrărilor de la staţia de epurare de pe raza comunei. “Construcţia clădirii a fost finalizată şi urmează dotarea acesteia cu echipament de ultimă generaţie. Valoarea investiţiei în aceste echipamente se ridică la circa 700.000 de lei. Sunt convins că în cel mai scurt timp posibil vor fi finalizate şi aceste lucrări şi în maxim două săptămâni vom putea inaugura noua staţie de epurare”, a mai spus Ioan Ciupac.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE