More

    Master Chef de Odoreu

    bogracs

    Respectând tradiţia ultimilor ani, în cadrul Zilelor comunei Odoreu, a fost organizat ieri un concurs gastronomic la care au participat şase echipe. Patru dintre acestea au fost ale partidelor politice, una a fost a seniorilor odoreni şi una a unei firme private de şeminee din comună. Concurenţii şi-au etalat măiestria şi au gătit cele mai bune mâncăruri, iar la final un juriu a deliberat şi a decis câştigătorii.

    Mâncăruri tradiţionale
    Cei mai harnici au fost cei din echipa seniorilor, conduşi de preşedintele Organizaţiei Locale de Pensionari, Ioan Ardelean. “Gătim un guiaş tradiţional pregătit de pensionarele noastre care se pricep foarte bine la acest lucru şi două ceaune cu sarmale, pentru că vom avea şi oaspeţi. Sunt convins că vom câştiga acest concurs pentru că şi ultima dată noi am fost câştigătorii”, ne-a declarat Ioan Ardelean.

    În imediata apropiere, echipa PNL, condusă de viceprimarul comunei, Ionuţ Sarca, gătea de zor cu speranţa că va câştiga acest concurs. “Gătim un bogracs, ca fel principal, şi o tocăniţă piperată cu cartofi, după o reţetă proprie, şi sperăm să câştigăm concursul”, a explicat Ionuţ Sarca. La echipa UDMR, în afară de gătit, era şi multă voie bună. O parte găteau, iar o parte dansau. “Azi gătim trei feluri de mâncare: fasole cu ciolan, varză călită şi cartofi cu carne, pe lângă micul dejun pentru membrii echipei. Încercăm ca în cadrul acestui concurs să îmbinăm utilul cu plăcutul, pe lângă gătit să avem şi muzică şi voie bună”, a precizat şeful echipei de bucătari, consilierul Lieb Nemes Zsolt.

    Bogracs de vânat
    Echipa firmei private a gătit mâncăruri pe bază de carne de vânat, nutrind speranţe că în acest fel va câştiga concursul. “Gătim un ceaun de mistreţ amestecat cu carne de căprioară, vânate de mine. Vrem să arătăm lumii cum arată un bogracs adevărat de mistreţ. Reţeta este proprie, având la bază una mai veche, dar pe care am îmbunătăţit-o şi sunt convins sută la sută că noi vom fi câştigătorii”, ne-a spus şeful echipei de bucătari, Alexandru Kiss.

    La echipa PSD, condusă de Marcel Nyiki şi Mihai Mezei, gătitul era în plină desfăşurare, promiţând şi o mâncare surpriză. “Pregătim un ceaun de sarmale, mâncarea noastră tradiţională, şi iahnie de fasole, la cererea multora dintre odoreni. De asemenea, mai pregătim şi o surpriză, şi anume un nokedli (supă de găluşte)”, explică bucătarul şef, Mihai Mezei.

    Nici nu mai contează cine a câştigat în cele din urmă acest concurs. Important a fost faptul că membrii echipelor s-au simţit bine gătind şi au fost onoraţi atunci când cei care le-au gustat din mâncărurile făcute le-au apreciat munca.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE