More

    Mitingul parapantistic şi-a deschis vineri porţile la Aeroportul Satu Mare

    para

    Amânat cu o săptămână din cauza vremii nefavorabile, Mitingul parapantistic de la Aeroportul Satu Mare a fost deschis oficial vineri. Pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică, sătmărenii dornici de senzaţii tari vor avea posibilitatea să zboare cu parapanta şi motoparapanta. De asemenea, circa o sută de poliţişti din România şi Ungaria îşi vor dovedi măiestria pe durata desfăşurării mitingului.

    La deschiderea mitingului, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a precizat că este un eveniment care are menirea de a promova activitatea Aeroportului Satu Mare. “După cum se ştie, am ajuns la cea de a VII-a ediţie a mitingului aviatic, şi ca răspuns la mai multe solicitări am decis să organizăm şi prima ediţie a Mitingului parapantistic. Credem că este o idee foarte bună prin care dovedim că Aeroportul Satu Mare are viaţă. Sunt foarte mulţi tineri sătmăreni care practică sporturile aeronautice cum ar fi paraşutismul sau zborul cu parapanta, au şi rezultate foarte bune şi cred că este bine să vorbim despre aceşti tineri”, a precizat Ştef.

    Preşedintele Consiliului Judeţean a mai adăugat că judeţul Satu Mare are nevoie de o echipă puternică de salvamontişti odată cu deschiderea Staţiunii Turistice de la Luna Şes, iar astfel de evenimente pot duce la găsirea unor talente pentru formarea acesteia. Nu a uitat să mulţumească Asociaţiei “Multisalva”, care a organizat acest eveniment, pentru buna colaborare cu instituţia pe care o conduce.

    La rândul său, preşedintele Asociaţiei “Multisalva”, Fulop Szabolcs, a opinat că prin organizarea acestui miting se doreşte reînvierea activităţii aeronautice sportive la Satu Mare.

    “Scopul acţiunii îl reprezintă popularizarea disciplinelor sportive aeronautice accesibile precum parapanta, paramotor sau paratrike, dar şi studiul privind demararea pe aeroportul sportiv a unui mosor. Numărul parapantiştilor din România cunoaşte o creştere dinamică şi prin această acţiune vom demonstra că parapantismul se poate practica nu numai în zone de munte. Un alt aspect important este şi popularizarea aeroportului precum şi al zonei din punct de vedere turistic”, susţine Fulop Szabolcs.

    Potrivit acestuia, pe durata celor două zile, cât va dura acest miting, la manifestare vor participa circa o sută de piloţi din România şi din Ungaria, care-şi vor demonstra măiestria. De asemenea, sătmărenii amatori de senzaţii tari vor putea zbura cu parapanta şi motoparapanta, fiind pregătite câte două echipaje din fiecare categorie în acest scop. Primii care au putut zbura cu aceste aparate de zbor au fost ziariştii sătmăreni prezenţi la deschiderea Mitingului parapantistic.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE