More

    Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost respinsă

    motiunea-de-cenzura-initiata-de-liberali-impotriva-guvernului-ponta-a-fost-respinsa-260910

    Parlamentul a dezbătut moţiunea de cenzură “Opriţi Guvernul Ponta 3 – Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii”, şedinţa debutând cu prezentarea textului depus de opoziţie, de către liberalul Eugen Nicolăescu. După două ore, moţiunea de cenzură nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată, înregistrându-se 176 de voturi “pentru” şi 19 “împotrivă”, în condiţiile în care ar fi fost necesare minimum 286 de voturi “pentru”.

    Moţiunea de cenzură a opoziţiei nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată, înregistrându-se 176 de voturi “pentru” şi 19 “împotrivă”, în condiţiile în care ar fi fost necesare minimum 286 de voturi “pentru”. Moţiunea fusese semnată de 231 de parlamentari. Secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, a prezentat în Plenul Parlamentului rezultatul votului secret cu bile asupra moţiunii de cenzură. El a precizat că din totalul de 571 de deputaţi şi senatori au fost prezenţi 326, iar numărul de voturi exprimate a fost de 196, din care un vot a fost anulat. Potrivit lui Mircovici au fost 176 de voturi “pentru” moţiune şi 19 “împotrivă”, nefiind întrunit numărul necesar pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată. “Din 571 de parlamentari au fost prezenţi 326, din care 176 au votat pentru moţiunea de cenzură”, a adăugat Mircovici, care a urat succes Guvernului. La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că au semant pentru prezenţă 231 de parlamentari, dar 176 au votat “pentru”, precizând că moţiunea de cenzură nu a întrunit numărul de voturi necesar.

    Premierul Victor Ponta a explicat că a răspuns foarte scurt la moţiunea de cenzură deoarece a vrut, în semn de respect faţă de prestigiul Parlamentului, să încheie cât mai rapid un “episod oarecum jenant” în care ar trebui să răspundă unui candidat cu 3% în alegeri sau unui “liberal la Securitate”. “În semn de respect faţă de Parlament, am considerat că trebuie să încheiem cât mai repede un episod oarecum jenant, în care ar trebui să răspund că e foarte greu să avem 500 milioane şomeri, observaţie venită din partea unei economiste care a lucrat la stat întotdeauna, să explic că am pierdut alegerile cu 16 mandate, iar dumneavoastră le-aţi câştigat cu 5, să răspund criticilor unui candidat la prezidenţiale care a luat 3% sau să văd mai ales momentul extrem de jenant, în care un partid istoric, respectat, este reprezentat în Parlament de către Sorin Roşca Stănescu, un adevărat liberal, un om care a fost liberal şi la Securitate, şi cu Traian Băsescu”, a spus Ponta parlamentarilor, în plen, ca răspuns la criticile formulate, printre alţii, de Andreea Paul-Vass, Mihai Răzvan Ungureanu, Crin Antonescu şi Sorin Roşca Stănescu.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE