More

    Ovidiu Silaghi este noul deputat în Colegiul 2

    IMG_5563

    Victorie mare a Alianţei PSD-UNPR-PC în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor. Potrivit sondajelor, Ovidiu Silaghi ar fi strâns 47% din voturi, urmat cu 24% de Nagy Szabolcs şi cu 10% de Ileana Blidar. Victoria a fost sărbătorită ieri la sediul Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, în frunte cu preşedintele Mircea Govor, preşedintele executiv Dorel Coica, proaspătul deputat Ovidiu Silaghi, preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Conservator, Cristian Smadu, respectiv preşedintele Organizaţiei Judeţene a UNPR, Ioan Opriş.

    Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a mulţumit marii familii social-democrate care a reuşit să scoată un rezultat extrem de important în Colegiul 2 şi la alegerile europarlamentare.

    “Abia aştept să văd numărătoarea în Colegiul 2. Nu vreau să ne hazardăm, dar oricum sigur va câştiga Ovidiu Silaghi. Dacă el câştigă este o victorie a echipei, căreia îi mulţumesc din suflet. Sunt mândru de colegii mei că după un an în care am avut o perioadă foarte grea avem rezultate excepţionale. Ovidiu Silaghi s-a alăturat târziu echipei noastre, dar măcar a văzut ce înseamnă să evoluezi într-o echipă puternică. Trebuie să recunoaştem, la ora actuală PSD este numărul unu la nivel naţional şi la nivel judeţean. Eu încă sper în refacerea USL. Îl felicit pe domnul Victor Ponta, care va fi preşedinte în toamnă. Îl felicit pe domnul Liviu Dragnea, preşedintele executiv, de la care am învăţat foarte mult, dar şi pe Andrei Dolineaschi, secretarul nostru general”, a declarat Mircea Govor.

    Preşedintele executiv al PSD, Dorel Coica, a precizat că din acest rezultat se vede sprijinul clar oferit de sătmăreni.

    “O victorie previzibilă, eu nu am avut nicio emoţie pentru că am avut doi candidaţi. Unul, Ovidiu Silaghi, în mod oficial, şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica. Majoritatea ne-au răsplătit prin votul lor pentru ceea ce facem pentru locuitorii municipiului Satu Mare. Iar această modernizare va continua. Vreau să le mulţumesc tuturor care ne-au arătat că ne iubesc şi ne respectă”, a declarat Dorel Coica.

    Ovidiu Silaghi a lăsat să se înţeleagă că începând de azi vor avea loc schimbări destul de serioase pe scena politică naţională.

    “Mulţumesc tuturor colegilor de la PSD care au înţeles momentul şi semnalul politic care veţi vedea că de mâine se va da în toată ţara. Eu îl aştept cu mare interes. Eu trag speranţa că împreună cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să reuşim să readucem PNL acolo unde îi este locul, adică în USL. Nu trebuie să uit marele ajutor şi mâna prietenească întinsă, precum am mai spus-o şi o să o repet, de la premierul Victor Ponta, la Mircea Govor şi Dorel Coica, şi întregii echipe USL”, a precizat Ovidiu Silaghi.

    La sediul de campanie al PNL era bucurie pentru că se ştiau deja rezultatele sondajelor de opinie din Colegiul 2. Aici se aflau noul deputat Ovidiu Silaghi, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL, Adrian Ştef, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, city-managerul Dan Băbuţ şi alţi membri ai partidului, iar după puţin timp au ajuns şi Mircea Govor, Dorel Coica şi Radu Roca şi Cristian Smadu. Ovidiu Silaghi a mulţumit celor care i-au dat ocazia să candideze la alegerile din Colegiul 2 precum şi întregii echipe de campanie.

     “Rezultatele din Colegiul 2 dovedesc că USL trăieşte prin oameni, dincolo de hârtii”, a spus Silaghi.

     Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a declarat că după ce s-a demonstrat că USL s-a refăcut la Satu Mare, aşteaptă demisia lui Crin Antonescu de la conducerea PNL şi să fie refăcută alianţa şi la nivel naţional şi să susţină candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din toamnă. Adrian Ştef a mulţumit colegilor din PSD pentru refacerea USL la Satu Mare şi a transmis un mesaj de unitate şi că prin rezultatul obţinut la Satu Mare se dovedeşte că USL există. Primarul Dorel Coica a precizat că PSD a judecat corect în aceste alegeri dovadă fiind faptul că Ovidiu Silaghi este deputat, iar Cristian Smadu a arătat că PC şi UNPR trebuie să fie balamalele dintre PSD şi PNL în cadrul USL.

    La UDMR, atmosfera a fost rezervată după anunţarea exit-poll-urilor la ora 21.00. Liderul UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba, a calificat drept bune rezultatele obţinute de Uniune, rezultate care i-ar putea permite să-şi păstreze cele trei locuri în Parlamentul European. În privinţa rezultatelor în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, senatorul Pataki a afirmat că aşteaptă rezultatele finale, declarându-se sceptic vizavi de procentele anunţate de Ovidiu Silaghi.

    Candidatul Nagy Szabolcs le-a mulţumit sătmărenilor pentru încrederea acordată, adăugând că se consideră un potenţial câştigător până la anunţarea rezultatelor finale.

    Democrat-liberalii sătmăreni, în frunte cu preşedintele Organizaţiei Judeţene, Petre Mureşan, deputatul Andreea Paul şi candidatul pentru Colegiul 2, Ileana Blidar, s-au declarat mulţumiţi de scorul de două cifre obţinut de către partidul condus de Vasile Blaga, care în urma exit-poll-urilor oscilează între 10 şi 12%. Tot cu această ocazie, conducerea PDL Satu Mare a mulţumit echipei pe care a avut-o în cadrul campaniei electorale şi speră la un rezultat bun şi pentru Ileana Blidar din Colegiul 2.

    Candidatul PP-DD Dan Diaconescu nu a fost la ora 21.00 la sediul formaţiunii politice, acolo unde a fost doar o mână de oameni care se pare că îl aşteptau în zadar.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE