More

    Patru motive pentru care nu reuşeşti să dai burta jos

    2

    Încerci să scapi de burtă, dar ea ţine prea mult la tine?

    Mergi la sală din când în când, mănânci mai puţin gras şi tot nu reuşeşti să dai burta jos? S-ar putea să îţi lipsească anumite lucruri.

    1) Nu îţi antrenezi muşchii potriviţi

    S-ar putea ca atunci când mergi la sală să te impresioneze peste măsură toate aparatele pe care le vezi şi să crezi că, dacă faci numai ridicări de greutăţi, numai abdomene sau numai flotări, vei avea un abdomen bine lucrat. Studiile arată că, de unele singure, aceste mişcări nu au efectele pe care le doreşti. Aşa că trebuie să te bucuri de ele variate, adică să le repeţi pe fiecare dintre ele cel puţin o dată pe săptămână, pentru câte 15 minute.

    2) Trebuie să îţi schimbi antrenamentul

    Să nu crezi că organismul tău e prost şi nu se obişnuieşte cu anumite exerciţii. Ba dimpotrivă, le reţine imediat şi, dacă le repeţi prea mult, nu vor mai da rezultate. Există trei tipuri de exerciţii care îţi vor “munci” abdomenul şi pe care trebuie să le variezi: extensiile şi abdomenele, exerciţiile care presupun rotaţii, spre exemplu pe mingea medicinală, şi contracţiile statice.

    3) Nu ţi-ai definitivat dieta

    Cu siguranţă că nu poţi să ai un abdomen plini de muşchi dacă nu înveţi să dai jos grăsimea de pe el. Nici dacă ignori nutrienţii de care ai nevoie pentru a dezvolta o masă musculară. Poţi citi aici despre cum să scapi de grăsimea de pe abdomen.

    4) Nu te odihneşti suficient

    Niciun antrenament şi nicio dietă nu vor da roade dacă eşti extenuat. Organismul tău are nevoie să îşi refacă ciclurile de regenerare, aşa că mai multe antrenamente decât ar trebui nu îţi fac bine, ci dimpotrivă: îţi forţează organismul să supravieţuiască în condiţii foarte grele. Atunci când vrei să te apuci de o dietă şi de un antrenament, nu uita că, la fel de important precum sportul şi regimul este şi somnul.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE