23 April 2018

Pentagonul preconizează vânzări de armament către Irak în valoare de un miliard de dolari

Filed under: Externe |

3

Statele Unite preconizează că vor vinde Irakului avioane militare, vehicule blindate şi aerostate de supraveghere în valoare de un miliard de dolari, a anunţat Pentagonul.

Acordul priveşte livrarea a 24 de avioane uşoare Texan II de tip AT-6C, un avion fabricat de către Beechcraft care poate transporta bombe cu teleghidaj de precizie.

Pentagonul a informat marţi Congresul cu privire la proiectul de vânzare, care necesită autorizarea Legislativului.

„Vânzarea propusă a acestor aparate, echipamente şi servicii va consolida capacitatea forţelor irakiene de a-şi susţine eforturile vizând revenirea la stabilitate în Irak şi împiedicarea propagării tulburărilor la ţări vecine”, a afirmat Pentagonul.

Vânzarea, în cazul în care se concretizează, va fi una dintr-o serie de contracte de armament cu Irakul, în cadrul consolidării forţelor armate, în contextul în care violenţe atribuite Al-Qaida se intensifică.

Irakul a convenit deja să cumpere 36 de avioane americane de luptă de tip F-16.

Acordul prezentat de către Pentagon săptămâna aceasta include, de asemenea, 200 de vehicule blindate de tip Humvee, care „vor ajuta Irakul să-şi apere infrastructurile petroliere de atacuri teroriste”, potrivit Pentagonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *