19 June 2019
Festivalul Berii Artizanale

Politicienii sătmăreni s-au mobilizat exemplar la vot

Filed under: Locale |

colaj-bun

Politicienii sătmăreni au oferit ieri un exemplu demn de urmat de locuitorii judeţului. Aceştia s-au prezentat cu toţii la urne în prima parte a zilei, exercitându-şi dreptul garantat de Constituţie. În timp ce unii au declarat că au votat pentru o echipă mândră şi puternică în Parlamentul European, alţii au afirmat că au votat schimbarea, respectiv pentru o mai bună reprezentare a comunităţii şi a tradiţiilor din Ardeal în forul european.

Candidatul PDL Adrian Cozma şi liderul PSD Satu Mare, Mircea Govor, au fost politicienii cei mai matinali la vot.

Cel mai matinal politician sătmărean a fost Adrian Cozma, candidatul pe lista PDL pentru Parlamentul European, care a votat, la ora 8.45, la secţia nr. 14, de la Şcoala Gimnazială Octavian Goga. Adrian Cozma a venit însoţit de familie, iar la ieşirea din secţie a declarat că a votat pentru interesele tinerilor.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a votat printre primii, înainte de ora 9.00, la secţia de la Şcoala Gimnazială nr.10 de pe strada Ana Ipătescu. La ieşirea de la urne, vicepreşedintele Mircea Govor a declarat că a votat “pentru un viitor mai bun al României, pentru cea mai puternică echipă, pentru cei care ne vor face mândri că suntem români în Europa“.

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, însoţit de familie şi de viceprimarul Radu Roca a votat la secţia de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Satu Mare.

“Am votat pentru o echipă de candidaţi serioasă, care poate să reprezinte cu onoare România şi nu să o denigreze cum au făcut alţi parlamentari. Schimbarea va fi vizibilă în următoarele luni“, a spus primarul Dorel Coica.

Viceprimarul Radu Roca s-a prezentat la urne însoţit de primarul Dorel Coica. La ieşirea de la secţia de votare nr. 50, Radu Roca a precizat: “Am votat pentru un viitor mai bun, pentru cea mai puternică echipă, care ne va face mândri şi în Europa“.

Însoţit de familie la urne, deputatul Kereskenyi Gabor a votat pentru normalitate. “Vreau ca votul de astăzi să arate că avem o comunitate puternică şi unită în Transilvania“, a declarat deputatul Kereskenyi.

Candidatul UDMR în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, Nagy Szabolcs, a votat însoţit de familie la Secţia de la Şcoala generală “Mircea Eliade”. “Am votat pentru o reprezentare cinstită în Colegiul II.

Am votat în spiritul celor discutate cu alegătorii din Colegiul II în ultimele săptămâni. La europarlamentare am votat pentru reprezentarea tradiţiilor ardeleneşti în Parlamentul European”, a declarat Nagy Szabolcs.

La ora 10,00 la secţia de votare din Păuleşti a sosit să voteze o întreagă echipă a PDL. Candidatul partidului la alegerile parţiale din Colegiul 2, Ileana Blidar, a venit însoţită de familie, dar şi de colegi din partid. Împreună cu preşedintele Organizaţiei Judeţene, Petre Mureşan, şi deputatul Andreea Paul, au votat pentru schimbare, conform declaraţiilor făcute la ieşirea de la urne.

Candidatul Forţei Civice, Sergiu Băbăşan, a votat ieri dimineaţă la ora 10.30 la secţia nr.14 de la Şcoala Octavian Goga. Acesta a venit însoţit de familie. După ce şi-a exercitat dreptul constituţional, Băbăşan a declarat că a votat cu sufletul şi cu inima.

La puţin după ora 11.00, la Şcoala Gimnazială Constantin Brâncoveanu a votat şi preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD, Paula Mare, împreună cu fiica şi cu soţul. La ieşirea din secţie, Paula Mare a declarat că a votat cu cea mai puternică echipă, singura care o poate face să se simtă mândră că este cetăţean român în Uniunea Europeană.

Senatorul Pataki Csaba a votat la Secţia nr. 54 de la Şcoala “Dr. Vasile Lucaciu” Satu Mare. “Am votat pentru o Europă modernă şi echilibrată, pentru o echipă muncitoare”, a declarat senatorul Pataki, lansând apoi un îndemn către sătmăreni să iasă în număr cât mai mare la vot.

Candidatul PMP la alegerile europarlamentare dar şi la cele parţiale din Colegiul 2, Laura Bota, şi-a exprimat votul la secţia nr. 8, situată la Şcoala Gimnazială Lucian Blaga. Însoţită de familie, Laura Bota şi-a exprimat speranţa ca votul său să aducă schimbarea.

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC în Colegiul nr.2 pentru Camera Deputaţilor, europarlamentarul Ovidiu Silaghi, a ales să fie aproape de alegătorii săi, votând la secţia amenajată în incinta Şcolii Gimnaziale Odoreu. Silaghi a avenit însoţit de prietenul său, consilierul politic Niels Schneker.

La ieşirea de la urne, fostul ministru al Transporturilor a declarat că a ţinut neapărat să voteze la europarlamentare pentru că înţelege importanţa pe care deciziile luate la nivel comunitar o au pentru ţara noastră. El a precizat că 70% din legislaţia europeană ajunge să fie preluată de legislativul din România. În ceea ce priveşte opţiunea sa pentru Colegiul 2, Ovidiu Silaghi a spus că a votat ca să trimită un semnal către clasa politică.

Venit să-şi încerce norocul la Satu Mare, Dan Diaconescu a votat ieri, la ora 13.30, la secţia de votare de la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă”. Candidatul PPDD la alegerile europarlamentare, dar şi pentru fotoliul de deputat în Colegiul 2, a îndemnat sătmărenii să vină la vot după ce le-a ţinut ziariştilor o dizertaţie caracteristică. Acesta s-a declarat încrezător în rezultate favorabile.“Aceste alegeri din Colegiul nr.2 sunt cele mai importante din ultimii ani, deoarece este o luptă la scară redusă pentru întreaga Românie, iar zona Satu Mare poate să schimbe definitiv harta politică la nivel naţional pentru următorii ani”, a afirmat Diaconescu.

Prefectul Eugeniu Avram s-a prezentat la urne la secţia de votare de la Grupul Şcolar “Constantin Brâncuşi” Satu Mare, unde a votat pentru ca România să fie respectată în Europa. “Am votat pentru viitorul nostru într-o Europă unită în care ţara noastră să fie respectată, iar concetăţenii mei să se bucure de acelaşi tratament egal cu cetăţenii celorlalte state membre”, a declarat Eugeniu Avram. Tot cu această ocazie, prefectul le-a transmis sătmărenilor un mesaj de mobilizare pentru a se prezenta în număr cât mai mare la vot. “Am asigurat toate condiţiile astfel încât ce vor vota sătmărenii să corespundă cu realitatea”, a adăugat prefectul Eugeniu Avram.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a votat la secţia de votare amenajată în incinta Liceului Reformat. Înainte de a vota, preşedintele Ştef le-a oferit câte un trandafir galben doamnelor şi domnişoarelor din comisia de votare, precum şi ziaristelor din presa locală. După ce şi-a exprimat votul doar pentru alegerile europarlamentare, în scurta declaraţie de presă, Adrian Ştef nu a lăsat dubii asupra opţiunii sale: “Am votat azi pentru continuitate, unitate, pentru un judeţ european şi o Românie europeană, cu o democraţie adevărată”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *