More

    Primăria Zalău vrea locuri de parcare în locul copertinelor și garajelor insalubre

     
    Consiliul Local Zalău a aprobat demolarea a 29 de garaje și copertine, în zona blocurilor A 26 – A 28, situate pe strada Simion Bărnuțiu. În urma voturilor consilierilor municipali, în această zonă vor fi amenajate locuri de parcare și vor fi refăcute spațiile verzi. 
     
    „Amplasamentul propus pentru modernizare este ocupat în mare parte de 29 de garaje și copertine, din care 22 fără autorizație de construire, realizate pe structură de fier, acoperite cu plăci de azbociment, cu un aspect neîngrijit. Este necesară executarea unor lucrări pentru evacuarea apelor pluviale și pentru refacerea spațiilor verzi, a zonei de joacă pentru copii și a acceselor carosabile. De asemenea, este nevoie de noi locuri de parcare puse în balanță cu garajele neutilizate ori care sunt spațiu de depozitare pentru lucrurile inutile”, se arată în motivarea proiectului de hotărâre.
    Un alt motiv pentru care garajele vor fi demolate este cererea depusă de alți locuitori din zonă, care doresc locuri de parcare și amenajarea unor spații verzi.
    În perioada următoare, Primăria Zalău va notifica proprietarii garajelor că încetează contractul de închiriere a terenului pe care au fost construite garajele. În cazul în care în termen de 30 de zile de la primirea notificării proprietarul nu eliberează amplasamentul, garajul va fi demolat.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE