More

    S.C. Apaserv Satu Mare S.A. a câştigat concursul profesional “Detecţia pierderilor de apă”

    apaserv

    Asociaţia Română a Apei şi Centrul de Formare şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Apei (CFPPDA), cu sprijinul S.C. APA CTTA S.A. Alba, a organizat a 7-a ediţie a concursului profesional “Detecţia Pierderilor de Apă”, desfăşurat în perioada 14-16 mai 2014, la Alba Iulia. La această ediţie au fost prezenţi peste 70 de specialişti, reprezentând 24 de operatori regionali de apă din întreaga ţară. Acest eveniment s-a desfășurat în două secţiuni: o parte practică în teren şi una teoretică, în cadrul seminarului.

    Echipa sătmăreană, condusă de inginerul şef Matuz
    Echipa din partea S.C. Apaserv Satu Mare S.A. a fost condusă de inginerul şef Bela Tiberiu Matuz, care alături de ing. Călin Cuibuș, Karpinszki Levente și Ioan Mureșan au format echipa de concurs. Echipele au avut de parcurs patru trasee, pentru fiecare traseu având la dispoziţie 30 de minute, supravegherea făcându-se de către arbitri de concurs. Fiecare participant a primit din partea organizatorilor schiţele zonei, iar pentru fiecare traseu au putut participa maximum patru membri. Au fost patru tipuri de probe, în cadrul cărora s-a putut utiliza aparatură specifică prestabilită, de detectare a pierderilor de apă. Traseele au fost de două tipuri: unele cu traseul conductelor marcat, iar altele în care nu a fost precizată poziţionarea conductelor în teren.

    Locul I, câştigat detaşat de sătmăreni
    În baza rezultatelor prezentate, juriul a stabilit locurile în care s-au făcut săpăturile pentru identificarea defecţiunilor. Locurile indicate de juriu au avut la bază următoarele informaţii: locațiile în care cel puţin patru echipe au indicat o pierdere la o distanţă mai mică sau egală cu 2 metri, respectiv locurile în care reprezentanţii gazdelor au indicat cele mai probabile pierderi. Punctajul echipelor s-a stabilit în funcţie de distanţa cea mai mică faţă de locul real al defecţiunii. Având în vedere că echipa Apaserv Satu Mare a dat dovadă de constanţă pe parcursul întregii competiţii, la final aceasta s-a situat detașat pe prima poziţie, câştigând campionatul. Eroarea medie de indicare a locului defecțiunilor în cazul echipei câştigătoare a fost de 37 cm. faţă de locul real. Locul II a fost ocupat de APA PROD Deva, iar locul III de APA NOVA Bucureşti.

    Concursul va ajunge din nou la Satu Mare
    Este de menţionat faptul că prima ediție a acestui concurs a avut loc la Satu Mare în septembrie 2008 cu participarea a nouă echipe. De atunci competiția a câștigat mult în popularitate, devenind un reper în formarea profesională a echipelor specializate în detectarea pierderilor de apă din rețele de distribuție stradală, câștigând respectul profesional al tuturor operatorilor naționali din domeniul apei. Anul viitor competiția va fi găzduită din nou de către S.C. Apaserv Satu Mare, întrucât regulamentul de organizare a concursului prevede că echipa câştigătoare trebuie să fie gazda următoarei ediţii.

    “Primăria Satu Mare susţine puternic Apaserv din trei motive. Pentru că municipiul Satu Mare deţine 96% din S.C. Apaserv S.A., pentru că aduce bani importanţi la bugetul municipiului Satu Mare şi pentru că în 15-20 de ani apa va deveni un atu foarte important pentru noi, în condiţiile în care rezervele de apă se diminuează. Apa va deveni cea mai mare monedă de schimb”
    – primarul municipiului Satu Mare,  Dorel Coica

    “Apaserv a reuşit să reducă pierderile de apă în municipiul Satu Mare sub 30-31% – care reprezintă pierderi tehnologice de apă. De exemplu, reprezintă pierderi din spălări de conducte. Suntem în fruntea ţării la reducerile pierderilor de apă. Avem o echipă foarte bună care a reuşit să reducă substanţial pierderile de apă”

    – directorul general al S.C. Apaserv S.A., Dan Stegerean.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE