More

    Spadă / Satu Mare, fără echipă la senioare

    Csiszar

    Începând de vineri și până duminică, între 9 și 11 mai, la Sala de scrimă Floreasca din București are loc o nouă ediție a Campionatelor Naționale de spadă pentru senioare. Dacă prima zi este dedicată concursului individual, sâmbătă și duminică va avea loc Superliga și Divizia A pe echipe. Din păcate, asistăm la o premieră tristă, CS Satu Mare nu va fi reprezentat de nici o sportivă la această competiţie. Din motive deja cunoscute, sătmărencele crescute de Francisc Csiszar nu au putut fi păstrate la club şi au ales condiţii mai bune de salarizare şi pregătire la Steaua sau Dinamo. Este cazul spadasinelor de lot naţional Simona Pop şi Greta Vereş, acum la Steaua, respectiv Amalia Tătăran transferată la Dinamo. “Sunt foarte supărat, de mulţi nu am mai lipsit de la Naţionalele de senioare, eu am tot tras semnale de alarmă dar din păcate fără ecou. Unele sportive s-au retras, cum ar fi Bianca Oros, Evelyn Stepper sau Oana Drăguşin, iar vârfurile ultimelor generaţii au ales alte cluburi cu pretenţii“, ne-a spus antrenorul Francisc Csiszar (foto) care se consolează cu ideea că măcar la băieţi mai sperăm la medalii, cu atât mai mult cu cât turneul final al Campionatului Naţional de seniori va avea loc la Satu Mare la sfârşitul acestei luni.

    “Avem o generaţie tânără foarte bună, dar trebuie să avem multă răbdare. Pentru un campionat de senioare spadasinele noastre sunt prea crude şi nu merită să riscăm deocamdată“, a mai adăugat tehnicianul sătmărean.

    Vă reamintim că în 2013, titlul la individual a fost cucerit de Ana Maria Brânză, urmată de Maria Udrea, Diana Donoiu și sătmăreanca Amalia Tătăran. La echipe, podiumul de anul trecut la spadă senioare a avut următoarea alcătuire: 1.CSA Steaua 1, 2.CSU Craiova, 3.CSM Oradea. De menţionat că în lotul naţional de spadă avem două sătmărence, Simona Pop şi Amalia Tătăran, cu şanse de participare la J.O. de la Rio. Trist e că nu am ştiut nici de data aceasta să ne păstrăm adevăratele valori acasă…

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE