18 June 2019
Festivalul Berii Artizanale

Trei sătmărence convocate la echipa naţională de senioare

Filed under: Sport |

orosz

Sătmărencele Andreea Orosz (foto), Claudia Pop şi Anita Meszaros precum şi jucătoarea CSM-ului din Satu Mare, Cristiana Cutaş, au fost convocate la lotul naţional de senioare pentru un stagiu de pregătire ce va începe pe 15 mai.

Calificată direct la EuroBasket Women 2015, echipa naţională de senioare a României va avea un program destul de încărcat în această vară, chiar daca nu este prinsa cu emotiile calificarii la turneul final, antrenorii Florin Nini si Radu Alin avand misiunea de a gasi in perioadele de pregatire un nucleu de jucatoare cat mai valoros, care sa obtina la anul rezultate notabile in intrecerea continentala gazduită de Ungaria şi România.

După vizita medicală , din 15 mai lotul se va reuni la Galaţi iar apoi vor urma o serie de partide amicale.

Interesant e că în lotul lărgit al României nu se regăseşte nicio jucătoare de la noua campioană, CSM Târgovişte, iar vicecampioana ICIM Arad o are la Naţională doar pe Alina Crăciun.

În schimb, CSM Satu Mare are două jucătoare, pe Andreea Orosz şi Cristiana Cutaş, la fel ca şi Danzio Timişoara şi Olimpia Braşov.

Claudia Pop joacă încă în Ecuador la CB Santa Maria după ce în sezonul regulat a evoluat în Spania iar Anita Meszaros e legitimată în Franţa la Reims.
Cristian Stan

One Response to Trei sătmărence convocate la echipa naţională de senioare

  1. Pe langa remarca facuta, foarte pertinenta, mai adaug si eu una: de la Danzio sunt 2 jucatoare, iar de la Alexandria una (Anca Sipos) , in conditiile in care la All Star a fost selectionata de votul tehnicienilor Alina Chivu. Alexandria s-a plasat mult mai bine decat alte echipe. Este treaba antrenorilor sa faca selectia si sa-si asume alegerile. Noi, suporterii, poate gandim mai mult cu inima.

    Flery
    10 May 2014 at 10:11
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *