More

    Un nou caz de înșelăciune … cu „premii”

    O femeie din Zalău a dat 10.000 lei pentru … un premiu de fidelitate

    Polițiștii sălăjeni se confruntă, din nou, în ciuda tuturor eforturilor de mediatizare și înștiințare a populației, cu un nou caz de înşelăciune cu premii anunţate, de această dată, de „reprezentantul” unei companii de telefonie.

    Potrivit IPJ Sălaj, o femeie din Zalău a fost sunată, marți, 6 mai, pe postul fix de telefon şi anunţată că a câştigat un premiu de fidelitate în valoare de 9000 euro. Bărbatul s-a recomandat a fi reprezentant Romtelecom şi i-a spus victimei că lângă el se află un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj şi un notar public din Zalău, cu care „a intrat în legătură telefonică”, aceştia confirmând câştigarea premiului.

    Pentru a intra în posesia premiului, bărbatul i-a spus că trebuie să plătească nişte taxe în valoare de 10.000 lei. Femeia a trimis suma cerută pe numele unei femei, prin intermediul unui serviciu bancar de transfer de bani. După ce a expediat banii, femeia a fost sunată din nou, apelantul spunându-i să se prezinte la Poliţie, pentru a discuta cu poliţistul şi a-şi ridica premiul. Abia când a ajuns la inspectorat, femeia şi-a dat seama că a fost înşelată.

    În urma acestui nou caz de înșelăciune „prin telefon”, IPJ Sălaj face următoarele recomandări:

    ►Dacă „un reprezentant” al unei companii de telefonie sau cablu tv v-a sunat şi v-a anunţat că aţi câştigat un premiu în bani la un concurs la care nu aţi participat, ESTE O ÎNŞELĂCIUNE.

    ►Dacă vă cere să plătiţi o sumă de bani pentru a intra în posesia premiului, ESTE O ÎNŞELĂCIUNE. Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează după ce se intră în posesia premiilor.

    ►Nu trimiteţi sume de bani, prin mandate on-line, şi nu depuneţi bani în contul unor persoane necunoscute, pentru ridicarea unor premii, deoarece NU VĂ VEŢI MAI RECUPERA BANII.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE