More

    Undă verde pentru reabilitarea Pieţei din Micro 17

    Consiliul Local Satu Mare a dat ieri undă verde proiectului privind aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiţie “Modernizare Piaţa de alimente Micro 17.” Situaţia actuală a Pieţei de alimente din Cartierul Micro 17 este considerată neconformă cu condiţiile desfăşurării unui comerţ civilizat. Concluziile studiului de fezabilitate au stabilit că este necesară derularea unei investiţii prin care să se îmbunătăţească condiţiile de funcţionare atât în interesul vânzătorului cât şi al clienţilor şi administratorilor.

    “Principalele categorii de lucrări şi intervenţii pentru realizarea acestui deziderat sunt: desfiinţarea şi relocarea a patru spaţii din incintă: magazia de cântare, grupul sanitar şi două chioşcuri cu aspect general neconform; împrejmuirea întregii suprafeţe a pieţei; îndepărtarea suprafeţelor de circulaţii pietonale şi vânzare existente; realizarea unei reţele de canalizare a noii pardoseli propuse şi a construcţiilor propuse; refacerea cu platforma din beton elicopterizat a circulaţiilor pietonale şi vânzare; construirea unei copertine pe structura metalică care să acopere întreaga zonă destinată vânzării la mese, respectiv realizarea unor spaţii noi, prin închiderea unei părţi din structura metalică a copertinei, unde se va reloca grupul sanitar existent, magazia de cântare şi se va înfiinţa spaţiul necesar desfacerii laptelui şi a produselor lactate”, se arată în proiectul de hotărâre.

    În ceea ce priveşte costurile, Primăria Satu Mare susţine că în Hotărârea de Guvern nr. 363/14.04.2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru obiective de investiţii finanţate din fonduri publice nu este definit un preţ unitar pentru acest gen de lucrare. Pentru a se stabili un reper s-a analizat proiectul “Acoperiş curte interioară la Şcoala generală Lucian Blaga”, având o valoare estimată de 146.908 lei raportat la suprafaţa de 98 metri pătraţi, rezultând o valoare de 1.499 lei/mp. Valoarea rezultată din indicatori pentru obiectivul “Modernizare piaţă de alimente Micro 17 – Satu Mare” raportată la suprafaţa halei este de 474.302 lei.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE