More

    USL se relansează de la Satu Mare

    conce1

    Alianţa PSD-UNPR-PC, având susţinerea PNL, a organizat ieri, în Parcul UFO din cartierul Micro 17, un concert electoral în cadrul căruia s-a anunţat ferm că, odată cu înscrierea preşedintelui Senatului în Organizaţia Judeţeană a PNL, USL se relansează de la Satu Mare. Totodată, Călin Popescu Tăriceanu s-a folosit de acest prilej şi pentru a specifica ferm că îl susţine pe candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, sprijinit de PNL, Ovidiu Silaghi, la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor din Colegiul Uninominal nr.2.

    Mulţumiri pentru mărirea pensiilor
    Ieri, în jurul orei 17.00, în Parcul UFO erau adunate câteva sute de sătmăreni. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a plimbat prin mulţime şi a stat de vorbă cu oamenii, atât cu cei mai vârstnici cât şi cu cei mai tineri. Mai mulţi vârstnici au ţinut să-i mulţumească preşedintelui Senatului pentru că, pe vremea când era prim ministru, le-a mărit pensiile. Apoi a urcat pe scenă alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, de vicepreşedintele Mircea Govor, de primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, de candidatul Ovidiu Silaghi şi city-managerul Dan Băbuţ.

    După cuvântul de deschidere al primarului Dorel Coica, a urmat discursul lui Călin Popescu Tăriceanu, care a mulţumit sătmărenilor pentru primirea călduroasă de care a avut parte. “Este foarte lung drumul de la Bucureşti la Satu Mare, dar este o plăcere să constaţi că aici sunt oameni care fac tot posibilul ca judeţul şi oraşul acesta să prospere. Am vizitat azi câteva obiective din judeţ şi am putut constata că judeţul se dezvoltă. Mă bucur că judeţul Satu Mare are uan dintre cele mai scăzute rate a şomajului din ţară, asta însemnând că progresează”, a spus Tăriceanu.

    conce2

    Preşedintele Senatului a mai adăugat că a venit la Satu Mare să-l susţină în alegeri pe vechiul coleg şi bunul său prieten Ovidiu Silaghi. “Îl susţin pe vechiul meu coleg Ovidiu Silaghi, care a făcut parte din guvernul condus de mine din perioada 2004-2008, când, de altfel, au şi fost mărite acele pensii. A fost o perioadă foarte bună pentru români, care au reuşit atunci să-şi îndeplinească visele şi ne dorim ca şi acum să revenim la acea bunăstare. Şi pentru asta mă bazez pe câţiva oameni, aşa cum este şi Ovidiu Silaghi, care are o experienţă pe care foarte puţini o au. Doar europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu este comparabil cu Ovidiu Silaghi din acest punct de vedere. Ovidiu Silaghi este un om serios, pe care vă puteţi baza şi care îşi va aduce aportul la dezvoltarea judeţului”, a mai spus preşedintele Senatului.

    De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a mai adăugat că se bucură că la Satu Mare USL există în continuare, considerându-l un proiect în care a crezut şi pe care doreşte să-l readucă în atenţia tuturor românilor.

    Credem în USL
    Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a ţinut să-i informeze pe cei prezenţi în Parcul UFO că, începând de ieri, Călin Popescu Tăriceanu este sătmărean. “Călin Popescu Tăriceanu este bine primit de sătmăreni şi pot să vă aduc la cunoştinţă că începând de azi este şi el sătmărean. Începând de azi este membru PNL Satu Mare”, a anunţat Ştef, moment primit cu ropote de aplauze şi urări de spectatori.

    Continuându-şi discursul, preşedintele Consiliului Judeţean a afirmat că în 2012 sătmărenii au fost convinşi că USL este cea mai bună alegere pentru bunăstarea lor. “Sătmărenii ne-au dat votul atunci pe baza proiectului USL şi azi suntem împreună, alături de primarul Dorel Coica, de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, de viceprimarii Radu Roca şi Marcela Papici, de city-managerul Dan Băbuţ. Azi vin şi vă spun: Cred în USL, cred că sătmărenii ne-au dat votul pentru că USL este format din oameni, nu din hârtii. Vă rog ca duminică să votaţi USL, să votaţi Ovidiu Silaghi, iar la europarlamentare să votaţi cu Ioan Mircea Paşcu. Suntem toţi împreună, şi vom merge mai departe împreună”, a mai spus Ştef.

    O echipă puternică
    În continuare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, i-a urat bun venit lui Călin Popescu Tăriceanu în USL Satu Mare. “USL se relansează de la Satu Mare împreună cu dumneavoastră. Suntem o echipă puternică şi vă îndemn să votaţi candidaţii PSD-UNPR-PC, pe Ioan Mircea Paşcu la europarlamentare şi pe Ovidiu Silaghi, în Colegiul nr. 2. Duminică să sărbătorim împreună victoria USL la Satu Mare. Şi să nu uităm: USL-ul duce greul”, a mai spus Mircea Govor.
    În discursul său, Ovidiu Silaghi a arătat că, la Satu Mare, s-a petrecut un moment istoric. “Niciodată Satu Mare nu a avut un preşedinte al Senatului României. Începând de azi, odată cu înscrierea lui Călin Popescu Tăriceanu în PNL Satu Mare, îl are”, a spus Silaghi. Candidatul PSD-UNPR-PC, susţinut de PNL, a mai mulţumit colegilor săi din coaliţie pentru sprijin. “Împreună cu Adrian Ştef, cu Mircea Govor, cu Dorel Coica, am găsit formula potrivită la Satu Mare şi ne putem prezenta împreună la aceste alegeri. Este încă o dovadă că USL este format din oameni”, a mai spus Silaghi, care a mulţumit pentru sfaturi bunului său prieten, Călin Popescu Tăriceanu, dar şi preşedintelui PSD, premierul Victor Ponta, care şi-a dat acordul pentru această formulă. De asemenea, a mulţumit sătmărenilor pentru susţinere şi i-a îndemnat să-l voteze pe Ioan Mircea Paşcu la europarlamentare.

    conce3

    La finalul discursurilor, primarul Dorel Coica le-a spus sătmărenilor că are nevoie de voturile lor şi i-a îndemnat ca duminică să se prezinte la urne şi să voteze poziţia a treia pe buletinele de vot atât la europarlamentare cât şi în Colegiul 2. “Cartierele cu cele mai multe voturi vor fi în atenţia mea până la sfârşitul mandatului meu de primar”, a mai promis primarul Coica.

    Spectacol apreciat de sătmărenii
    După discursuri, sătmărenii au fost răsplătiţi şi cu un spectacol de zile mari. Pe scenă au evoluat interpreţi cunoscuţi precum Petrică Mureşan, Tinu Vereşezan sau Trupa XXL, dar şi cei aflaţi în plină afirmare. De departe, însă, capul de afiş al acestui spectacol a fost Anna Lesko, care a făcut la Satu Mare un show de excepţie, în stilul său caracteristic. Sătmărenii au apreciat spectacolul electoral oferit de Alianţa PSD-UNPR-PC, cu sprijinul PNL, şi au promis că se vor prezenta duminică la vot.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE