More

    Zilele Culturale “Poesis”, la 25 de ani de existenţă

    vulturescu

    La Satu Mare se vor desfăşura pe parcursul acestei săptămâni Zilele Culturale “Poesis”, care vor avea un caracter aparte, întrucât Revista “Poesis” celebrează 25 de ani de la înfiinţare, evenimentul fiind organizat de Direcţia Judeţeană de Cultură şi Patrimoniu Satu Mare şi Primăria Municipiului Satu Mare. Manifestările vor debuta azi, începând cu ora 17.00, cu dezvelirea plăcii comemorative “Alexandru Pintescu” de pe faţada blocului de pe Calea Traian, şi vor continua vineri, începând cu ora 10.00, cu depuneri de flori la bustul lui Lucian Blaga.

    Festivitatea de deschidere va avea loc vineri, de la ora 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, şi va fi marcată prin decernarea premiilor jubiliare “Poesis – 25 de ani”, urmată de o expoziţie foto-documentară despre apariţiile editoriale şi imagini de la ediţiile precedente ale festivalului, prezentarea participanţilor şi alocuţiuni din partea oficialităţilor locale.

    Apoi, de la ora 12.30 va fi ţinut un colocviu cu tema Posteritatea poeziei lui Lucian Blaga, urmat de o seară de poezie la Castelul Karolyi din Carei, unde va avea loc decernarea Premiilor “Frontiera Poesis-2014”. Manifestările se vor încheia sâmbătă, la ora 10.00, la Muzeul Ţării Oaşului, cu prezentări de carte şi reviste literare, urmate de recitalul de poezie – Concurs cu premii ad-hoc cu tema “Tăriile Ţării Oaşului”.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE