More

    Ziua Eroilor, marcată de autorități și la Zalău

    6
    Ziua Eroilor a fost marcată, azi, și de către autorităţile locale şi județene din Sălaj. Manifestările au avut loc la Monumentul Eroilor din Zalău, unde reprezentanţii Instituției Prefectului Județului Sălaj, Consiliului Județean Sălaj, Primăriei Zalău, ai instituţiilor publice din judeţ, precum şi cei ai Asociaţiei Veteranilor de Război Sălaj, au depus coroane şi jerbe de flori. 
     
    După un scurt ceremonial religios de pomenire a celor trecuţi în nefiinţă, comandantul Centrului Judeţean Militar Sălaj, Emil Gherman, a susţinut o alocuţiune prin care a transmis celor care au luptat pe front, pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, gândurile de preţuire şi respect.
    Evenimentul a fost marcat, la final, printr-o ceremonie militară, prin defilarea Gărzii de Onoare.
    În fiecare an de Ziua Înălţarii Domnului, la 40 de zile după Sfintele Paşti, se sărbătoreşte Ziua Eroilor, în semn de recunoştinţă faţă de jertfele aduse de eroii noştri pe altarul luptei împotriva asupritorilor neamului românesc.
    Tot azi, de la orele 12.00, cadrele Inspectoratului Județean de Jandarmi Sălaj au păstrat un moment de reculegere la sediul unităţii în memoria eroilor neamului, iar jandarmii au participat cu un pluton de onor format dintr-un ofiţer şi 18 subofiţeri la manifestările comemorative care s-au desfăşurat în Cimitirul Eroilor din municipiul Zalău.
    De asemenea, jandarmii, alături de polițiști de la circulație, au asigurat măsurile de ordine publică pe durata desfăşurării acestor manifestări.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE