More

    Arta de a face dragoste

    7

    Vândut în mii de exemplare, “Tratatul mângâierilor”, scris de Gérard Leleu, sexolog şi terapeut de cuplu, a abordat o nouă temă, de curând “Arta de a face dragoste”.

    Subiectul este mult mai spectaculos decât pare la o primă vedere – Leleu apără iubirea haute couture şi intenţionează să determine bărbaţii să priceapă că “femeile care sunt dezbrăcate în trei minute şi ating orgasmul în patru, îi vor uita imediat.”

    V-am rezumat 5 cele mai importante sfaturi ale acestui sexolog, pentru o viaţă sexuală mai bună:

    1. Fii conştientă!

    Deşi nu e neapărat ceva nou sub soare, Gerard Leleu aminteşte cât de important e ca o femeie să fie lucidă, conştientă de propriul său corp: “Este esenţial ca femeia să se cunoască psihologic şi anatomic prin observaţie vizuală şi prin atingere.”

    Autoerotismul îţi îmblânzeşte corpul şi trezeşte orice frumoasă adormită.

    2. Învaţă-l despre tine!

    Arată-i, indirect, un mic brief despre ce înseamnă pentru tine mângâieri bune, preludiu satisfăcător, poziţii excitante. Adoptă strategia de a-i spune, cu mult tact, fără să-l faci să se simtă stângaci.

    3. Abandonează-te!

    Dacă eşti prea încordat, nu vei simţi nimic, niciodată. A-ţi oferi trupul trebuie să fie mereu un eveniment, ne dăruim dacă iubim să facem asta şi atunci răsfaţă-te.

    Erotismul se poate dezvălui numai dacă eşti relaxată, dacă nu te gândeşti la picioarele tale ca făcând exerciţii fizice, ci ca simte cu adevărat mângâierile partenerului: insporă adânc, blochează respiraţia şi expiră cu tot trupul.

    4. Uită de orgasm!

    “Nu trebuie să fim niciodată în cursa după orgasm, acesta este cel mai bun mod de a nu-l avea niciodată.”, le spune Leleu pacienţilor săi.

    Mai mult, simularea respinge progresul, alungă perfecţionismul, taie plăcerea, revine autorul cărţii.

    5. Redescoperă punctul G

    Întrebat dacă există cu adevărat punctul G, Leleu a răspuns: Absolut! Doar că el nu este mereu în stare de trezie şi, în plus, uneori poate fi mai sensibil, alteori mai puţin sesnibil.

    Prin urmare, întrebarea corectă e unde/ cum găsim punctul G? Tehnic nu este greu, el este poziţionat pe partea frontală a vaginului, 4 cm de la intrare. La atingere, este ca o zonă de falduri, ca atunci când marea se retrage de pe nisip. Când este atins, femeia trebuie să simtă senzaţia pe care o are atunci când are nevoie de a urina.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE