18 July 2019
Festivalul Berii Artizanale

Sportul nu putea lipsi de la Ziua Sătmarului!

Filed under: Sport |

cros

Activitățile sportive nu au lipsit nici în acest an din programul Zilelor Sătmarului. Crosul Tineretului, un turneu de șah și demonstrațiile de la scena principală au fost puncte de atracție pentru sătmărenii dornici să-și vadă la lucru campionii.

Crosul Tineretului
DJST Satu Mare, în parteneriat cu Primăria şi ISJ Satu Mare, a organizat sâmbătă Crosul Tineretului 2014. În ciuda vremii nu tocmai potrivite pentru alergat, peste 50 de participanţi de toate vârstele au luat startul de pe B-dul Transilvania. Așa cum era și firesc startul a fost dat de primarul Dorel Coica împreună cu vicepreședintele Consiliului județean, Mircea Govor, și viceprimarul Radu Roca.

Traseul atletiţilor a arătat astfel: B-dul Transilvania (din dreptul Palatului Administrativ), după care se va continua pe Str. Mircea cel Bătrân – Str. Micu Klein – Str. Mihai Eminescu – Str. Ghe. Lazăr – B-dul 1 Decembrie 1918 – B-dul Vasile Lucaciu – P-ţa Romană – B-dul Transilvania.

După încheierea concursului s-au întocmit clasamentele pe categorii de vârstă, iar câştigătorii au fost premiaţi de primarul Dorel Coica pe scena mare. Astfel, la categoria 11-14 ani băieţi s-a impus Marius Bora, urmat de Kevin Purguly şi Patrick Vitock, la fete pe primul loc a terminat Antonia Kinczel, pe doi Viktoria Purguly, iar pe trei Rebeca Filip. La 15-19 ani Raul Ştef a trecut primul linia de sosire, urmat de Istvan Szabo şi Florin Boje, iar la fete a câştigat Ioana Borodi, urmată de Adela Opriş şi Maricarmen Manolache. La categoria 20-35 de ani cel mai bun a fost Florin Ursan, dar şi Cosmin Farcaş şi Lorand Szasz, iar la fete Raluca Dragoş, Oana Rusu şi Eszter Szegedy.

La peste 35 de ani Florin Varhanioschi a încheiat concursul primul, Janos Nagy al doilea iar Andrei Ionescu al treilea. La feminin s-a impus Adela Lăpuşte, urmată de Felicia Hrihorişan. Organizatorii doresc să mulţumească Inspectoratului Şcolar şi Apaserv pentru sprijinul acordat. Și trebuie felicitați profesorii de educație fizică și sport de la școlile și liceele din municipiu care au asigurat arbitrajul, și nu numai!

lupte

Demonstrații aplaudate la „scena mare”
Imediat după startul dat la cros, pe scena din Piața 25 Octombrie au urcat pe rând sportivii de la cluburile și asociațiile sportive din Satu Mare. Karateka de la Zanshin pregătiți de Florin Curileac au deschis seria de demonstrații , urmați fiind de cei aproximativ 40 de luptători de la CS Satu Mare-Cetate Ardud. Iar ”tumbele”, procedeele și acrobațiile prezentate de elevii antrenorilor Tudor Barbul și Feri Szabo au fost aplaudate minute bune de spectatorii strânși în fața scenei. Samuraii lui Robert Magos au încântat și ei publicul cu porția de arte marțiale. Nu au lipsit nici deja tradiționalele scânduri crăpate cu palma… Pe scenă am avut apoi și un ring de box improvizat în care au urcat pugiliștii pregătiți de Sandor Iosif la clubul Olimpia Căuaș condus de Florin Mulcuțan.

kangoo

Din program nu putea lipsi regina sportului sătmărean, scrima. Inimoșii antrenori de la floretă, Simona Surducan, File Attila, Eva Lengyel și Dan Șuta au venit însoțiți de mușchetari de la CS Satu Mare, de la cei mai mici la cei care de azi se vor bate pentru medalii la Naționalele de tineret. Iar proaspăt medaliatul cu argint, la seniori, Bodo Beniamin a ținut și el să urce pe scenă pentru un meci demonstrativ. Zumba și Kangoo Jumps au încins atmosfera iar la final perechile de dansatori de la Loga Dance School și Royal Dance Club au încheiat programul și făcând încet trecerea spre programul seară de pe scena principală.

karate

Un amplu reportaj de la aceste demonstrații veți putea urmări luni seara în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *