More

    Telenovela Grădiniţa Mondiala, la final

    mondiala2

    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că telenovela Mondiala a ajuns la un final fericit. Administraţia locală a reuşit să ajungă la o înţelegere cu cei din conducerea fabricii Mondiala, contract care se întinde până în 2019, dar cu un efort bugetar destul de consistent, respectiv 18.900 lei pe lună. Edilul şef sătmărean a precizat că principalii vinovaţi de această situaţie sunt foştii primari, precum şi unii reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, care au manifestat indiferenţă sau chiar complicitate în momentul pierderii clădirii grădiniţei.

    Dorel Coica a găsit potenţialii vinovaţi
    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că vina le-ar aparţine tuturor persoanelor care s-au perindat în trecut pe la conducerea Primăriei Satu Mare. “S-a ajuns într-o astfel de situaţie pentru că niciun primar sau inspector de la Inspectoratul Şcolar Judeţean nu s-a implicat, iar efectele sunt suportate de către actuala conducere a primăriei, din bugetul local”, a acuzat Dorel Coica. Edilul şef sătmărean a precizat că eventuala achiziţionare a clădirii care adăposteşte Grădiniţa Mondiala nu este posibilă, preţul fiind unul prohibitiv: un milion de euro. “Aş vrea să se termine cu speculaţiile pe această temă. Primăria Satu Mare are o înţelegere până în 2019 cu cei de la Mondiala. Avem actul adiţional semnat”, a completat Dorel Coica.

    La conferinţa de presă a participat şi directorul Grădiniţei Mondiala, Angela Vitui, care s-a declarat extrem de mulţumită de acordul dintre Primăria Satu Mare şi conducerea fabricii Mondiala. “Clădirea Grădiniţei Mondiala nu a fost cedată de către muncitori pentru că ei au considerat că le aparţine, pentru că Mondiala a construit-o prin forţe proprii”, au precizat Angela Vitui.

    Părinţii au luat cu asalt Consiliul Local
    Telenovela Grădiniţa Mondiala şi-a consumat un episod mai conflictual la începutul acestui an, mai exact în data de 30 ianuarie, atunci când zeci de părinţi i-au luat cu asalt pe consilierii sătmăreni. Aceştia le-au spus aleşilor locali că din toamnă nu se mai pot face înscrieri în grupa mică în cadrul instituţiei de învăţământ, existând posibilitatea ca aceasta să se închidă. Cei aproximativ 20 de părinţi, împreună cu educatoarele, au arătat că dotările grădiniţei sunt la standarde foarte ridicate şi că ar fi păcat ca instituţia să-şi închidă porţile.

    La acea dată, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, a explicat că alocarea unor fonduri nu se justifică în condiţiile în care numărul copiilor înscrişi scade de la an la an. Potrivit acestuia, dacă în anul şcolar 2011-2012 Grădiniţa Mondiala era frecventată de 235 de copii, numărul acestora a scăzut la 205 în anul şcolar 2012-2013.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE