More

    Tragedie în comuna Lazuri

    accident

    Un tragic eveniment rutier s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică pe raza localităţii Lazuri, care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altora şapte. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Satu Mare în stare gravă, trei din cele şapte fiind internate în spital, iar pentru restul victimelor accidentului, printre care şi un copil în vârstă de 13 ani, nu s-a impus internarea. Şoferul vinovat s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. Acesta este cel de-al doilea accident rutier soldat cu doi morţi, după ce în urmă cu o săptămână alte două persoane au decedat într-un accident care a avut loc pe DN 19.

    În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, poliţiştii sătmăreni au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că la intersecţia străzilor Principală cu Satu Mare, pe raza localităţii Lazuri, a avut loc un eveniment rutier soldat cu decesul a două persoane şi rănirea a încă şapte persoane. În urma cercetărilor efectuate, agenţii de circulaţie au constatat faptul că Gabriel S., în vârstă de 28 de ani, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului marca Toyota Corolla, condus regulamentar pe drumul prioritar de către Nicolae C., în vârstă de 38 de ani, şi a intrat în coliziune cu acesta. “În urma impactului, Juliana F., în vârstă de 23 de ani, pasageră în autoturismul Toyota şi Anuţa T., în vârstă de 60 ani, pasageră în autoturismul Mercedes au decedat, în timp ce ambii conducători auto şi o pasageră din autoturismul Mercedes au fost grav răniţi, iar alte cinci persoane, pasageri ai microbuzului, au fost transportate la Spitalul Judeţean Satu Mare în vederea acordării de îngrijiri medicale”, potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

    Potrivit unui comunicat remis de purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, trei dintre cele şapte victime au fost internate în spital. Astfel, un bărbat în vârstă de 28 de ani a suferit multiple traumatisme la nivelul membrelor, toracelui, craniului şi abdomenului, acesta suferind şi o ruptură de splină, motiv pentru care s-a practicat “splenectomia” (s-a extirpat chirurgical acest organ). Alte două victime, un bărbat în vârstă de 37 de ani cu un traumatism cranio-cerebral acut şi o fractură de claviculă, şi o femeie în vârstă de 55 de ani, tot cu un traumatism cranio-cerebal acut, sunt de asemenea internate în secţia Chirurgie. “Pentru restul victimelor accidentului, printre care un copil în vârstă de 13 ani, medicii de gardă au propus internarea în cadrul SJU Satu Mare. Victimele au refuzat însă internarea, refuz consemnat, sub semnătură proprie, în fişele întocmite la Unitatea de Primire Urgenţe”, se arată în comunicatul remis de Spitalul Judeţean Satu Mare.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE