More

    Mihai Sas şi Voicu D. Rusu şi-au prezentat volumul pensionarilor

    1

    La Restaurantul Paloma s-a desfăşurat ieri un eveniment cultural organizat de Cenaclul Afirmarea şi Liga Pensionarilor “Unirea”. Cu această ocazie a fost prezentată cartea “Am trăit sub trei dictaturi, cu demnitate şi curaj – dialoguri cu Voicu D. Rusu”, semnată de Mihai Sas împreună cu Voicu D. Rusu.

    La eveniment au participat directorul Direcţiei Judeţene de Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional, George Vulturescu, poetul Ion Bala şi membri ai asociaţiei. Poetul George Vulturescu a declarat că Mihai Sas prin ceea ce scrie dă o lecţie mai tinerilor săi colegi scriitori. Iar despre omul de cultură Voicu D. Rusu a spus că este un cunoscut jurnalist, realizator de emisiuni şi care cunoaşte istoria mişcărilor sociale şi politice.
    Mihai Sas a declarat că îşi asumă cu totalitate perioada la care a participat nemijlocit ca “fost activist comunist”. La rândul său, Voicu D. Rusu a declarat că Mihai Sas este un foarte bun partener de dialoguri, care are un suflet deschis şi că nu are reticenţe faţă de perioada respectivă. În partea a doua a întâlnirii a avut loc un medalion literar Adrian Păunescu, care în data de 21 iulie ar fi împlinit vârsta de 71 de ani, prezentat de profesoara Irina Godje, iar poetul George Vulturescu a adăugat câteva cuvinte despre întâlnirea pe care a avut-o cu marele poet român. Programul artistic a fost asigurat de Georgeta Govor şi Diu Oşan.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE