More

    O campanie de prevenire a SIDA, ce prezintă cupluri în poziţii sexuale, derulată în Elveţia

    5

    O campanie de prevenire a maladiei SIDA, care cuprinde o serie de afişe pe care sunt imprimate imagini cu mai multe cupluri aflate în poziţii sexuale explicite, a fost lansată luni, în Elveţia, provocând indignarea populaţiei, informează AFP.

    Începând de luni, afişele din această nouă campanie oficială de prevenire a SIDA au invadat spaţiile dedicate de pe străzile din Elveţia, provocând un scandal în rândul locuitorilor.

    Aceste afişe, care au o largă expunere în Elveţia, prezintă cinci cupluri din viaţa reală, homosexuale şi heterosexuale, înlănţuite şi îmbrăţişate, nude sau în lenjerie intimă, dar care nu se află în ipostaze pornografice.

    Aproape 300 de persoane au participat la şedinţa foto pentru această campanie, intitulată “Love Life – ne regrette rien” şi care are ca scop prevenirea infectării cu HIV şi a bolilor cu transmitere sexuală, a anunţat, luni, Oficiul federal pentru sănătate publică (OFSP), într-un comunicat.

    Cele cinci cupluri, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 52 de ani, au fost alese în urma unui proces de selecţie, care s-a desfăşurat în mai multe etape, începând din luna mai, a spus OFSP.

    Totodată, OFSP a precizat că motivaţia acestor cupluri de a participa la campanie a constituit “elementul determinant pentru selectarea lor”.

    Obiectivul principal al acestei campanii este promovarea unui mesaj pozitiv cu privire la “un mod de viaţă care combină plăcerea şi comportamentul responsabil”, a mai spus OFSP.

    Însă, campania a fost şocantă pentru mai mulţi părinţi şi copii, care au cerut OFSP să retragă imediat aceste afişe, care, în opinia lor, au un nivel foarte ridicat de sexualitate.

    Aceste persoane sunt susţinute de mai multe organizaţii, precum Futur CH, Uniunea democratică federală (UDF) şi Human Life International HLI Suisse, care se prezintă ca fiind apărătoare ale valorilor creştine.

    “Protestatarii aşteaptă o decizie în acest sens a OFSP, în vederea contestării sale la Tribunalul administrativ federal”, a spus Futur CH, într-un comunicat.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE