More

    Autospeciale noi pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă

    ambu

    Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Satu Mare are, începând de luni, trei autospeciale noi, cu tracţiune 4×4, moderne, dotate cu toate cele necesare pentru intervenţii rapide. Una dintre aceste autospeciale va fi repartizată la Carei, în timp ce celelalte două vor rămâne la Satu Mare.

    În total, la nivel naţional, Ministerul Sănătăţii a repartizat 37 de ambulanţe în 15 judeţe din ţară. Trei dintre acestea au ajuns la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Satu Mare. Autospecialele, de tip B 1-2, au fost repartizate de la Cluj-Napoca, deoarece firma care le-a echipat are sediul în comuna Gilău, judeţul Cluj. Directorul medical al SJA Satu Mare, Gabriela Notariuş, a fost prezentă luni la Gilău pentru a prelua cele trei ambulanţe. “Nu ne aşteptam ca judeţului nostru să-i fie repartizate trei autospeciale. Acestea sunt cu tracţiune integrală 4×4, sunt dotate cu tot ce este necesar, iar pe ele pot lucra atât echipaje cu medici cât şi echipaje doar cu asistenţi medicali. Faţă de ambulanţele pe care le-am avut până acum în dotare, cele noi sunt dotate aproximativ la fel din punct de vedere al aparaturii medicale, doar au un soft mai nou, dar care necesită doar o pregătire minimă a celor care vor lucra pe ele”, a precizat Gabriela Notariuş, care a adăugat că acestea vor fi pregătite să intervină la solicitări în cel mult două săptămâni.

    Directorul medical al SJA Satu Mare a mai arătat că una dintre ambulanţele noi va fi repartizată la Carei, în timp ce celelalte două vor rămâne la Satu Mare. În prezent, SJA Satu Mare are în dotare, în afară de cele trei noi, 12 autospeciale. “Una dintre autospecialele mai vechi de timp B 1-2 cu tracţiune integrală va fi repartizată la Negreşti Oaş, iar una de acelaşi tip, dar cu tracţiune pe două roţi, la Tăşnad”, a mai precizat directorul medical al SJA Satu Mare.

    Costul unei ambulanţe este de 63.000 de euro plus TVA, iar valoarea totală a acestui program este de 92 milioane de lei, din fonduri ale Ministerului Sănătăţii. Până la finele acestui an, în ţară vor mai fi repartizate alte 143 de ambulanţe, potrivit ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE