More

    Întrebări cu răspuns pentru Iohannis

    staff-psd

    Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a taxat discursurile agresive ale liderilor ACL la Satu Mare, cu ocazia vizitei de joi a candidatului Klaus Iohannis, în special cel al lui Ludovic Orban. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri, la sediul PSD Satu Mare, Govor i-a adresat o serie de întrebări lui Klaus Iohannis, cărora le-a oferit şi răspunsurile de rigoare. În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă a fost prezentat staff-ul de campanie al PSD Satu Mare, impactul ultimei rectificări bugetare asupra judeţului nostru, respectiv ultimele măsuri sociale ale Guvernului Ponta.

    Un staff format din tineri
    Staff-ul de campanie al PSD Satu Mare se bazează pe oameni tineri, fiind cel mai tânăr staff de campanie din România. “Este o surpriză pentru toată lumea şi toţi m-au întrebat cum de am curajul să promovez atâţia tineri într-o acţiune atât de importantă pentru alegerile prezidenţiale. Însă întotdeauna am avut încredere în colegii mei mai tineri, pe ei îi văd viitorul acestui partid, aşa că trebuie să fie promovaţi”, a declarat Mircea Govor.
    Din staff-ul de campanie coordonat de preşedintele Mircea Govor mai fac parte Raul Băbţan, director judeţean de campanie, Nicolae Bura, responsabil judeţean cu relaţiile politice, Adrian Micle, coordonator afişaj şi materiale electorale, Mircea Tămâian, Andrada Selyem şi Marin Vida, responsabili juridici şi calendar juridic, Gabriel Mihali, responsabil judeţean cu evenimente şi calendar electoral, Rodica Tătaru şi Cătălin Filip, mandatari financiari, Manuel Rogoz, purtător de cuvânt, Cristina Ilieş, responsabil mass-media şi Cătălin Groza, responsabil judeţean pentru tineret. Mircea Govor a afirmat că la europarlamentare s-a bazat pe aceeaşi echipă, cu excepţia lui Darius Filip, care a suferit un accident, exprimându-şi convingerea că această echipă va câştiga alegerile la nivelul judeţului Satu Mare la scrutinul din 2 noiembrie.

    Alocaţii importante pentru Sătmar
    Preşedintele Mircea Govor a arătat că ieri a avut o întâlnire cu toţi primarii din judeţ la Consiliul Judeţean, în cadrul căreia i-a informat despre impactul rectificării de buget asupra localităţilor din judeţul nostru şi continuarea proiectelor pe PNDL. “Toate primăriile din judeţul Satu Mare vor primi sume importante de bani pentru cheltuieli curente. Consiliul Judeţean, de asemenea, a primit o sumă consistentă de bani tot pentru cheltuieli curente. Pentru reparaţia drumurilor judeţene, întreţinere şi restanţe din perioada anterioară, vom avea alocaţi în jur de 3 milioane de euro. Prin PNDL au început programe noi pentru căminele culturale şi sunt mândru că am reuşit să aducem pentru primarii noştri acest program pentru că avem posibilitatea să construim un asemenea cămin în fiecare localitate. De asemenea, prin PNDL se finanţează şcolile şi grădiniţele. Prin Ministerul Dezvoltării s-a aprobat construirea de blocuri ANL în localităţile Racşa, Bârsău, Apa, municipiile Satu Mare şi Carei”, a declarat Govor.

    Măsuri sociale ale Guvernului Ponta
    Liderul PSD Satu Mare a prezentat măsurile sociale prin care Guvernul Ponta vine în sprijinul cetăţenilor. “Vreau să vă spun că Guvernul Ponta sa venit în sprijinul celor cu probleme sociale, în special a romilor, şi a demarat un program, tot prin PNDL, de construire de locuinţe în cartiere pentru romi. După părerea mea, este cea mai mare supriză plăcută a Guvernului Ponta pentru oamenii cu probleme sociale deosebit de grave cum sunt cele din comunităţile de romi. Am discutat cu primarii şi le-am cerut să vină cu proiecte concrete. Trebuie să le asigurăm romilor condiţii civilizate de locuit pentru că toţi suntem oameni şi toţi avem aceleaşi drepturi. Am mai discutat cu primarii ca din banii primiţi la rectificare să asigure pietruirea drumurilor, a căilor de acces şi trotuarele”, a declarat Mircea Govor. Liderul PSD Satu Mare le-a mulţumit premierului Ponta şi vicepremierului Dragnea pentru sprijinul acordat.Vor creşte salariile bugetarilor, în cel mai scurt timp trebuie să apară majorările de salarii, foarte consistente. Cea mai importantă a fost amnistia fiscală în mediul bugetar. Şi la Satu Mare, în Consiliul Judeţean, au fost angajaţi care, după controalele efectuate în perioada guvernării Boc, li s-au imputat aşa-zise datorii de până la 15-25.000 lei. De asemenea, sau fost amnistiate datoriile altor categorii. Sunt ferm convins că odată cu alegerea domnului prim-ministru Victor Ponta în funcţia de preşedinte al României visaţa românilor se va schimba complet în bine, vom intra în normalitate şi vom avea parte de o viaţă mult mai lşiniştită şi mult mai prosperă decât am avut în aceşti 10 ani de domnie băsistă”, a spus Mircea Govor.

    Întrebări şi răspunsuri pe măsură
    Preşedintele Mircea Govor a făcut câteva comentarii vizavi de vizita de ieri la Satu Mare a candidatului ACL, Klaus Iohannis. La fel cum Ludovic Orban, în discursul său, a pus întrebări la care a şi dat apoi răspunsul, Mircea Govor a lansat o serie de întrebări cu răspuns către Klaus Iohannis. “Cine-i cel mai mare traficant de copii din ţară? Spun eu, Iohannis. Cine-i cel mai mare samsar imobiliar din România? Iohannis. Cine-i acoperă pe toţi cei de la PDL care, de-a lungul celor 10 ani, şi-au bătut joc de poporul român? Blaga, Predoiu, Olteanu, Videanu. Cine-i acoperă? Tot Iohannis. Cine nu va câştiga alegerile în România? Tot Iohannis. Alegerile în România le va câştiga Victor Ponta şi va fi viitorul preşedinte al României. Va fi preşedintele care va avea grijă de soarta cetăţenilor acestei ţări”, a declarat Mircea Govor. Acesta a adăugat că ţara noastră va avea o altă imagine şi pe plan extern, dând exemplul vizitei premierului Victor Ponta în SUA, unde a fost primit de preşedintele Barack Obama, şi obţinerea postului de comisar european pentru Corina Creţu.

    Secretarul general Toma Betea a afirmat că PSD Satu Mare este pregătit pentru campanie, având pregătiţi peste 3.000 de militanţi. “Vom câştiga alegerile prezidenţiale cu cel puţin 70%faţă de adversarii noştri politici”, a adăugat Betea.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE