21 August 2019
Festivalul Berii Artizanale

Primăria Zalău nevoită să cumpere teren pentru locuri de veci

Filed under: Actualitatea Salajeana |

Primăria municipiului Zalău este nevoită să cumpere teren, liber de sarcini și fără construcții, pentru a amenaja locuri de veci în Cimitirul Municipal Zalău. În prezent mai sunt disponibile circa 100 de locuri, în condițiile în care, anual, au loc circa 200 de înmormântări.

Consilierii locali, întruniţi în şedinţă extraordinară, au supus la vot un proiect de hotărâre „privind aprobarea demersurilor prealabile necesare achiziţionării de către Municipiul Zalău a unor imobile terenuri, libere de sarcini şi fără construcţii, necesare extinderii Cimitirului Municipal Zalău”.

Potrivit proiectului de hotărâre, de la începutul anului în curs Direcţia Generală de Administrare a Domeniului Public (DGADP), în calitate de operator de servicii în Cimitirul Municipal, a informat Primăria cu privire la faptul că este nevoie de amenajarea unor locuri de veci în cimitir, media ocupării acestora fiind de 200 pe an.

Informarea cu privire la locurile de veci a fost înaintată Primăriei şi la începutul acestei luni de către reprezentanţii DGADP, iar consilierii au decis să extindă cimitirul din Zalău. Având în vedere numărul actual de locuri disponibile pentru înhumare, acestea ar mai ajunge pentru încă maxim şase luni.

Tot potrivit reprezentanților DGADP Zalău, în Cimitirul Municipal mai este nevoie de realizarea unor căi de acces, respectiv alei, în spaţiile unde în ultimii doi ani cimitirul a fost populat.

Comisia care se va ocupa de negocierea terenului pentru extinderea cimitirului este alcătuită din Fazakas Nicolae, Stelian Potroviţă, Adina Predescu, Claudiu Chiş, Eugen Pop, Haller Otto şi Teodor Bălăjel.
Iulian Duma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *