More

    Victor Ponta revine în judeţul Satu Mare

    ponta

    Primul ministru al României şi preşedinte naţional al Partidului Social Democrat, Victor Ponta – candidat al Alianţei PSD-UNPR-PC la Preşedinţia României – va fi prezent sâmbătă la manifestările dedicate Zilei Armatei Române de la Carei şi Satu Mare. Alături de Victor Ponta vor mai fi prezenţi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, respectiv alţi miniştri sau înalţi oficiali ai statului român. Victor Ponta va efectua sâmbătă cea de-a patra vizită din acest an în judeţul Satu Mare.

    Programul oficial al manifestărilor
    Manifestările dedicate Zilei Armatei Române de la Carei, la care va participa premierul Victor Ponta, vor debuta sâmbătă, de la ora 11.00, informează Biroul de presă al Ministerului Apărării Naţionale (MApN). “La Carei, în faţa Ansamblului Monumental “Glorie Ostaşului Român”, ceremonia militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori va avea loc sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 11.00. În cadrul unei expoziţii statice vor fi prezentate elemente de tehnică, echipament şi armament din înzestrare, iar o grupă de militari profesionişti va executa un exerciţiu de mânuire a armamentului”, se arată în comunicatul de presă al MApN. După manifestările de la Monumentul Ostaşului Român, premierul Ponta va participa la inaugurarea noului sediu al Primăriei Carei. La Satu Mare, ceremonia de depuneri de coroane de flori va avea loc sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 14.00, la Monumentul Ostaşului Român. Premierul Victor Ponta va participa atât la ceremoniile din Carei, cât şi la cele organizate în municipiul Satu Mare.

    De altfel, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, s-a aflat la începutul acestei luni în vizită de lucru la Carei şi Satu Mare, ocazie cu care a trecut în revistă pregătirile pentru ceremonia din 25 Octombrie, respectiv sărbătorirea Zilei Armatei Române. Mircea Duşa s-a declarat mulţumit de stadiul lucrărilor de la Monumentul Ostaşului Român – obiectiv preluat de către Consiliul Judeţean. La acea dată, ministrul Apărării Naţionale a vizitat Castelul Karolyi, sediul viitorului sediu al Primăriei Carei şi alte obiective din municipiu.

    Record al ultimelor două decenii
    Victor Ponta a vizitat judeţul Satu Mare de nu mai puţin de trei ori în acest an. Un veritabil record, în condiţiile în care niciun alt şef de guvern nu a onorat vreodată atât de des judeţul nostru. Prima vizită a fost la începutul lunii mai, cu ocazia celei de-a 58-a ediţii a sărbătorii câmpeneşti de pe dealul de la Huta Certeze – Moişeni – Sâmbra Oilor, unde, potrivit organizatorilor, peste 20.000 de oameni au participat la eveniment, fapt care a constituit un record al ultimului deceniu.

    Primul ministru al României și președintele național al Partidului Social Democrat, Victor Ponta, și vicepremierul României, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi preşedinte executiv al PSD, Liviu Dragnea, au fost prezenţi la mijlocul lunii mai din nou la Satu Mare. Cei doi înalți oficiali au participat la mai multe evenimente, printre care înmânarea unui număr de nu mai puțin de o mie de noi carnete de membri pentru tinerii sătmăreni care au dorit să se înregimenteze în cadrul Organizației Județene Satu Mare a PSD.

    Cea de-a treia vizită a avut loc la sfârşitul lunii august, atunci când în cadrul unei vizite oficiale primul ministru Victor Ponta anunța faptul că în cel mai scurt timp se va scoate la licitație centura Sătmarului, lucru care de altfel s-a și întâmplat. Cu aceiaşi ocazie, Victor Ponta şi Liviu Dragnea le-au înmânat primarilor din judeţ cheile pentru microbuzele şcolare puse la dispoziţie de Guvernul României. De asemenea, în cursul aceleiaşi zile, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a pus piatra de temelie la Primăria Tăşnad.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE