More

    Ziua Armatei Române, sărbătorită în avans la Negreşti Oaş

    negresti

    Ziua Armatei Române a fost sărbătorită ieri în avans la Negreşti Oaş, unde, la Obeliscul Ostaşului Român din centrul oraşului, Primăria şi Casa Orăşenească de Cultură au organizat o serie de manifestări. Cu această ocazie a avut loc un ceremonial religios, a fost transmis un mesaj de Ziua Armatei Române, au fost depuse coroane de flori şi a fost prezentat un moment artistic. La eveniment, alături de cele locale au fost prezente şi autorităţile judeţene.

    Omagiu eroilor Armatei Române
    Manifestarea a debutat, în ciuda ploii mărunte, cu intonarea Imnului de Stat al României, după care un sobor de preoţi, printre care şi protopopul ortodox de Oaş, Mihai Feher, şi protopopul greco-catolic, Iacob Feier, a oficiat un ceremonial religios fiind ridicat un parastas în memoria eroilor căzuţi pe câmpurile de bătălie.

    În continuare, primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, a prezentat un mesaj în cinstea Armatei Române, afirmând că militarii români, atât cei care şi-au dat viaţa în războaie, cât şi cei de azi, sunt demni de toată cinstea şi aprecierea tuturor românilor. “Sărbătorim 70 de ani de când Armata Română a eliberat ultima brazdă de pământ românesc de sub ocupaţia hortysto-hitleristă la Carei, dându-ne nouă, tuturor românilor, libertatea. De aceea, noi toţi aducem recunoştinţă şi un pios omagiu tuturor eroilor care s-au jertfit pentru noi”, a mai spus Aurelia Fedorca.

    Au fost apoi depuse coroane de flori din partea Consiliului Judeţean, a Primăriei şi Consiliului Local Negreşti Oaş, a structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, a instituţiilor de învăţământ din oraş, a Spitalului Orăşenesc Negreşti Oaş, precum şi din partea Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, a Alianţei Creştin-Liberale şi a Partidului Liberal Reformator.

    O sărbătoare aparte
    La manifestarea dedicată Zilei Armatei de la Negreşti Oaş au fost prezenţi, printre alţii, deputatul Ovidiu Silaghi, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, managerul public al judeţului Satu Mare, Nicolae Bura, consilierul judeţean Gheorghe Ciocan, consilieri locali, reprezentanţi ai partidelor politice, elevi, cadre didactice sau simpli cetăţeni.

    Deputatul Ovidiu Silaghi a declarat că s-a simţit onorat de invitaţia de a sărbători alături de negreşteni această frumoasă zi, iar ceremonia a fost solemnă şi foarte bine organizată. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a arătat că întreg judeţul trebuie să se îmbrace în haine de sărbătoare, Ziua Armatei Române fiind o chestiune de demnitate şi identitate naţională. La rândul său, vicepreşedintele Mircea Govor a arătat că Ziua Armatei Române este o zi execepţională pentru poporul nostru, are o semnificaţie aparte şi trebuie sărbătorită aşa cum se cuvine şi a transmis mulţumiri veteranilor de război şi un pios omagiu eroilor căzuţi la datorie. La finalul sărbătorii, elevii din Negreşti Oaş, membrii Ansamblului Folcloric “Sânzienele”, coordonat de Maria Tripon, precum şi folkist-ul sătmărean Sorin Bălaj au prezentat un atractiv program artistic.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE