More

    Psihoza ucigaşului cu glugă ia amploare

    IMG_4393

    Uciderea cu sânge rece a actriţei Gabriela Dorgai şi agresarea unei alte femei la o zi distanţă în apropierea sediului Direcţiei Generale au Finanţelor Publice Satu Mare a dat naştere unei adevărate psihoze, care pare să depăşească limitele municipiului Satu Mare. Întrucât anchetatorii n-au reuşit încă să-l identifice pe criminal, zvonurile au început să circule cu repeziciune. În fiecare zi apar zvonuri alarmiste legate de agresarea unor sătmărence, respectiv de găsirea unor cadavre în cele mai diverse zone ale oraşului. Aceste zvonuri se propagă cu repeziciune printre sătmăreni, fiind prezentate mai departe ca fiind fapte reale. Îngrijorător este faptul că astfel de zvonuri privind agresarea şi chiar uciderea unor femei au început să apară deja şi în municipiul Carei.

    O crimă urmată de o agresiune
    Duminică, 9 noiembrie, s-a produs un eveniment care a zguduit liniştea Sătmarului. Gabriela Dorgai, în vârstă de 41 de ani, mamă a unei fete de 17 ani şi actriţă la Secţia română a Teatrului de Nord Satu Mare, a fost omorâtă şi, cel mai probabil, violată, în centrul municipiului Satu Mare. Tragedia s-a produs, cel mai probabil, în jurul orei 22.00, atunci când unul sau mai mulţi autori au tras-o efectiv de pe dig, au dezbrăcat-o şi au omorât-o pe actriţă pe malul Someşului. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, a confirmat infracţiunea de omor, dar nu a dat mai multe detalii, ancheta fiind în plină desfăşurare. Cert este faptul că scopul infracţiunii a fost de la bun început cel de viol şi crimă, în condiţiile în care poşeta, în care se aflau bani şi alte bunuri, a rămas intactă.

    În noaptea următoare, o altă femeie a fost atacată de un bărbat de 40 de ani, cu glugă pe cap şi cu rucsac pe spate. Individul a fost înregistrat de camerele video în timp ce încerca să sugrume o femeie, în vârstă de 55 de ani. Totul s-a întâmplat la capul Podului Decebal, în apropierea sediului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare. Femeia a scăpat cu viaţă după ce i-a dat în cap agresorului cu o ladă, individul fugind pe mijlocul podului.

    Zvonurile bagă groaza în sătmăreni
    De aproape o săptămână, în fiecare zi prin municipiul Satu Mare apare cel puţin un zvon legat de descoperirea unui nou cadavru de femeie sau de agresarea a încă unei sătmărence. Zvonacii susţin cu tărie că atât aşa-zisele crime cât şi aşa-zisele agresiuni poartă amprenta ucigaşului actriţei Gabriela Dorgai. Zvonurile indică cele mai diverse locuri în care s-ar fi săvârşit crimele, respectiv agresiunile.

    Zvonurile se propagă cu o repeziciune extraordinară. Unii dintre sătmărenii care le colportează îi înştiinţează şi pe reprezentanţii mas-media. Aproape zilnic jurnaliştii s-au deplasat în grabă către tot felul de locaţii indicate de zvonaci, însă aspectele semnalate nu s-au confirmat. Doar în decursul zilei de ieri, jurnaliştii au fost sesizaţi că s-ar fi găsit un cadavru la capătul podului de fier dinspre Micro 17, iar la amiază au fost sesizaţi din nou că ar fi avut loc o nouă crimă pe strada Botizului. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, inspectorul Camelia Cozma, ne-a declarat că aproape în fiecare zi este întrebată dacă a fost găsit un nou cadavru sau dacă a avut loc o nouă crimă.

    Psihoza ucigaşului cu glugă a ajuns şi în Carei
    Psihoza criminalului cu glugă şi cu rucsac a început să se răspândească şi în Carei. Zvonurile care circulă prin municipiu dau ca sigure agresarea a cel puţin trei femei, care ar fi scăpat ca prin urechile acului din mâinile criminalului. Din cauza acestor zvonuri panicarde, tot mai multor careience le este frică să mai circule pe străzi după lăsarea întunericului.

    Zvonacii au ajuns să susţină că agresorul ar fi ales să acţioneze în municipiul Carei întrucât nu riscă să fie prins în municipiul Satu Mare, unde zona centrală este înţesată seară de seară de oamenii legii. Această explicaţie, destul de logică, dă şi mai multă credibilitate zvonurilor.

    Zvonurile legate de criminalul cu glugă şi rucsac urmează tiparul psihozei legate de duba neagră. În cazul în care anchetatorii nu vor reuşi să-l identifice rapid pe ucigaşul actriţei Gabriela Dorgai, această psihoză va continua să se răspândească în Satu Mare şi Carei, existând riscul să se extindă şi în alte localităţi ale judeţului nostru.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE