More

    Alimentele comunitare, distribuite doar de anul viitor

    alimente

    Pentru că firma furnizoare nu a putut respecta graficul convenit, în municipiul Satu Mare toate alimentele oferite de Uniunea Europeană persoanelor cu venituri reduse se vor distribui doar de anul viitor. Mai exact, conducerea Primăriei Satu Mare şi reprezentanţii Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare au decis ca distribuirea alimentelor să se facă din 5 ianuarie 2015, în ordine alfabetică.

    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi reprezentantul Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Adrian Bălaj, au anunţat ieri, în cadrul unei conferinţă de presă, că vinovaţii nu trebuie căutaţi în curtea Primăriei, ci a firmei care distribuie aceste alimente. Şi asta pentru că pachetele trebuiau să ajungă la Satu Mare pe 16 decembrie, până în prezent fiind livrată doar o zecime din cantitatea convenită. “Nu noi suntem vinovaţi ci cei care aduc acele alimente. Nu au adus decât a zecea parte din cantitatea totală care trebuia să vină. E păcat că nu putem să le distribuim înainte de sărbători, dar nu din vina noastră. Să începem să distribuim doar la câţiva cetăţeni se va crea scandal, toată lumea va fi nemulţumită, o să apară discuţii, şi de aia am stabilit că în momentul în care le avem pe toate stocate, distribuim şi nu ne oprim până când toţi cetăţenii de pe liste să-şi poată primi drepturile”, a precizat primarul Dorel Coica.

    Angajatul Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Adrian Bălaj, a spus că instituția este pregătită să depoziteze pachetele în bune condiții și că este pregătită să înceapă distribuirea din 5 ianuarie. Alimentele recepţionate sunt ambalate în cutii, sigilate, au termene de valabilitate de până la un an de zile. “Distribuirea va începe doar în data de 5 ianuarie având în vedere că s-au recepţionat în momentul de faţă doar o zecime din cantitate. Avem promisiune de la firma furnizoare că între sărbători se vor mai descărca două camioane de alimente şi astfel putem din 5 ianuarie să distribuim în flux continuu produse”, a spus Adrian Bălaj. Potrivit evidenţelor SPAS Satu Mare, în municipiul reşedinţă de judeţ sunt 7.290 de beneficiari care au primit cupoane prin Poştă, în timp ce 150 de sătmăreni au fost înscrişi pe liste suplimentare.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE