23 May 2019
Festivalul Berii Artizanale

Cazul Dorgai, între habarnism şi incompetenţă

Filed under: Bursa zvonurilor |

portret omor

La câteva luni distanţă de la nenorocitul eveniment în care actriţa Gabriela Dorgai a căzut pradă unui descreierat pe malurile Someşului, onor miliţia noastră cea de toate zilele dă încontinuu cu bâta-n baltă. După ce că a dat un portret robot aiuristic, doar de dragul de a închide gura opiniei publice, onor miliţia continuă să se descalifice în cel mai grosolan mod cu putinţă. Probabil pentru că habar nu au de unde să înceapă, miliţienii au aplicat metoda cea mai simplistă. A cules toţi boschetarii din urbea de pe Someş, toţi borfaşii din baruri şi toţi puşcăriaşii eliberaţi în ultimele luni. Aşa se face că le-au prelevat probe de la peste 120 de persoane. Cum un test ADN costă cam 600 de lei, rezultă că, dintr-un foc, miliţienii au produs o pagubă la bugetul de stat de 72.000 de lei. Suntem siguri că niciunul dintre cei testaţi nu a căzut acest test, pentru că altfel aveam deja şi un arestat adus în lumina bliţurilor şi a reflectoarelor. Pe cale de consecinţă (i)logică, putem testa întreaga populaţie a municipiului. Sau, de ce nu, chiar a judeţului sau a ţării. (I)Logica miliţienilor este atât de bună încât nici nu a contat faptul că din relatările martorilor a reieşit că victima şi criminalul păreau să se cunoască. Cum este improbabil ca actriţa să fi socializat cu vreun boschetar pe malurile Someşului, ne întrebăm cum Dumnezeu au intrat în calcul boschetarii pentru prelevare de probe ADN. Acest caz este precum hârtia de turnesol, în care miliţienii şi-au dat măsura (in)competenţei. Şi încă ştiu foarte bine să îşi ascundă habarnismul, invocând mereu prevederile legale în domeniu pentru protejarea (sic!) a informaţiilor din dosar. Să aflăm oare ce din dosar?! Că habar nu au ce se întâmplă şi că speră să le cadă ceva din cer?! Până când să mai plătim incompetenţa unor oameni, care se cred şi mari investigatori?! Oare nu ar trebui să răspundă cineva pentru maniera îndoielnică în care s-a anchetat crima?! Oare peştele nu  de la cap se-mpute?!

4 Responses to Cazul Dorgai, între habarnism şi incompetenţă

 1. Mi-e rusine ca locuiesc intr-o tara de incompetenti! In frunte cu toti "desteptii" cu "n" diplome din Satu Mare! Rusineeee!

  sadas
  20 January 2015 at 00:21
  Reply

 2. De tara sa nu va fie rusine ca tara e tara si are toate bunurile ei! Dar rusine sa le fie celor care nu stiu sa puna nimic in valoara sa arete lumii ce tara frumoasa si “bogata” avem doar sa joace niste roluri ca la teatru!
  Pacat ca asa oameni reprezinta tara noastra si mare pacat ca desii se pune asa mare accent pe bacalaureat si facultati totusi oameni incompetenti dar cu pile ajung sa reprezinte tara noastra atat de frumoasa!!!

  Angela
  20 January 2015 at 13:38
  Reply

 3. Mi-e nu de tara ci de orasul satu mare imi este rusine ca numa aici se intampla asa ceva si nu se stie cine a fost si numa in satu mare auzi ca securitatea de la discoteca a batut un om ca era sa moara si deja ii sters tot parca nici nu sa intamplat nimic astia din satu mare isi fac treaba dar foarte rau 🙂

  David
  20 January 2015 at 21:32
  Reply

 4. ce s-a intamplat de fapt?

  juegos de mario
  20 January 2015 at 22:13
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *