More

    A sosit „Primăvara Scrisului” la Satu Mare

    În fiecare primăvară, începând cu anul 1995, la Colegiul Naţional „Ioan Slavici” din Satu Mare se sărbătoreşte Francofonia prin concursul de creaţie în limba franceză Primăvara Scrisului, în parteneriat cu licee din Valence şi cu Asociaţia Trait d’Union Valence-Satu Mare. Elevii români şi francezi îşi manifestă valenţele creatoare pornind de la o temă dată, în anul acesta tema fiind: “De la feluri de mâncare la cuvinte”.

    La acest eveniment au participat 62 elevi de la Colegiul Naţional “Ioan Slavici”, Colegiul Naţional “Doamna Stanca”, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” şi Liceul Teoretic Negreşti-Oaş. Lucrările se caracterizează prin imaginaţie, vervă, umor, fiind scrise într-o franceză demnă de admirat. Din partea franceză s-au implicat în proiect 25 de elevi care s-au întrecut în a ilustra tema cu cele mai năstruşnice asocieri de idei, personaje şi intrigi. Lucrările participante la concurs au fost reunite în două broşuri.

    În perioada 27 martie – 3 aprilie, elevii şi profesorii CN “Ioan Slavici” vor primi o delegaţie de elevi şi profesori care vor participa la festivitatea de premiere reciprocă a fericiţilor câştigători, care va avea loc luni, 30 martie, la orele 12, în Sala festivă a Colegiului Naţional Ioan Slavici.
    Bogdan Tulbure

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE