More

    Cămătarul Nicolae Bogdan, nemulțumit că este judecat sub control judiciar

    mascati

    Interlopul sătmărean Nicolae Bogdan, care şi-a omorât soţia în bătaie, este nemulţumit de faptul că este judecat sub control judiciar în procesul în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte. Temutul cămătar a fost trimis în judecată în luna decembrie 2014.

    Eliberat din arest în aprilie 2014
    Nicolae Bogdan a fost arestat preventiv în noiembrie 2013, după ce soţia sa a decedat ca urmare a bătăii administrate de acesta. Mandatul a fost prelungit succesiv de mai multe ori. În data de 25 aprilie 2014, Tribunalul Satu Mare i-a admis cererea, înlocuind măsura arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pe cauţiune. Nicolae Bogdan a fost trimis în judecată în luna decembrie a anului trecut fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de lovituri şi vătămări cauzatoare de moarte.

    Contestaţia lui Nicolae Bogdan împotriva deciziei judecătorilor Tribunalului Satu Mare de a-l scoate de sub control judiciar va fi analizată de magistrații Curții de Apel Oradea. Primul termen a fost stabilit pentru data de 9 martie. Bogdan a atacat decizia Tribunalului Satu Mare în data de 10 februarie 2015.

    Bătaie soră cu moartea
    La sfârşitul lunii noiembrie 2013, Nicolae Bogdan şi-a omorât soţia în bătaie. Femeia a fost găsită de nora ei, inconştientă pe scara casei lor, fiind dusă la Spitalul Judeţean Satu Mare şi apoi la Baia Mare, unde femeia a decedat după patru zile de agonie. Dacă autorităţile statului ar fi fost mai ferme cu cămătarul Nicolae Bogdan, cercetându-l în stare de arest, tragedia ar fi putut fi evitată, iar soţia acestuia ar trăi în continuare. Acesta a fost arestat în octombrie pentru cămătărie şi şantaj, fiind apoi eliberat de magistraţii Tribunalului Satu Mare. La doar câteva zile de la punerea în libertate a lui Nicolae Bogdan, acesta şi-a ucis nevasta în bătaie.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE