More

    Intrare ultramodernă la Spitalul Judeţean

    spital-1

    Intrarea principală a Spitalului Judeţean se află în curs de modernizare, astfel că cel mai probabil, la începutul lunii iulie, când lucrările vor fi finalizate, sătmărenii vor avea parte de o zonă de acces în unitatea spitalicească la standarde europene. Lucrările se află în plină desfăşurare, aici urmând a fi amenajate, printre altele, o sală de aşteptare, un bufet de incintă sau un fişier.

    Lucrări finanţate de Consiliul Judeţean
    În prezent, se lucrează intens la modernizarea intrării principale în Spitalul Judeţean. Aceste lucrări au fost demarate în urmă cu circa două săptămâni şi, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean, Constantin Demian, au 5 luni termen de execuţie. „Conform proiectului, finanţat integral de Consiliul Judeţean, accesul în spital va fi mult mai larg şi va dispune şi de un spaţiu multifuncţional. Noi sperăm că, dacă lucrurile vor merge bine, la începtul lunii iulie noua intrare în spital să fie inaugurată. Poarta de acces va fi modernizată astfel încât să fie în concordanţă cu alte lucrări de modernizare care au fost executate până în prezent la Spitalul Judeţean”, a precizat Constantin Demian.

    Practic, holul existent până acum va fi altfel amenajat prin demolarea unor pereţi despărţitori, demolarea unor parapeţi de zidărie, fără a se afecta structura de rezistenţă a construcţiei existente. Va fi realizată o extindere a intrării prin realizarea unei copertine pentru protejarea accesului şi extinderea holului şi crearea unui spaţiu comercial. Concret, va fi realizat un hol, o sală de aşteptare cu 24 de locuri, un bufet de incintă unde vor putea fi servite gustări, băuturi răcoritoare, cafea, care va fi dotat cu cinci mese de tip fast-food. Totodată, va mai fi realizat şi un spaţiu comercial. „Prin realizarea bufetului de incintă şi a spaţiului comercial, pacienţii nu vor mai fi nevoiţi să iasă din incinta spitalului, de multe ori doar în pijama, pentru a se duce după cumpărături în piaţa de vizavi de spital. Acum, aceste cumpărături vor putea fi făcute la intrarea în spital”, a mai precizat Demian. Tot în cadrul lucrărilor de modernizare, vor mai fi realizate un fişier şi grupuri sanitare pentru bărbaţi şi femei.

    Modernizarea continuă
    Din momentul preluării Spitalului Judeţean de Urgenţă de către Consiliul Judeţean Satu Mare, au fost făcute investiţii de 38 de milioane de lei, atât de la bugetul Consiliului Judeţean, cât şi din fonduri europene sau de la bugetul Ministerului Sănătăţii. Investiţiile însă nu se opresc aici. Managerul Spitalului Judeţean, Erica Venemozer, a arătat că, pe termen scurt, se are în vedere realizarea mai multor investiţii, precum modernizarea etajului întâi și refacerea hidroizolaţiei secţiei de terapie intensivă. Planurile pe termen lung prevăd investiţii din fonduri europene şi se întind pe doi sau trei ani ani, precum eficientizarea termică a Spitalului Nou, deschiderea unui centru de tratament balneoclimateric la Tăşnad similar celui de la Felix, achiziţionarea de aparatură de specialitate dar şi ridicarea unei noi clădiri în curtea Spitalului Nou.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE