More

    Evaluarea Naţională, CONTESTATĂ de elevi. ZECI de contestaţii DEPUSE în JUDEŢ

    contestatii

    Un număr de 136 de elevi sătmăreni au contestat notele obținute la evaluarea națională. Dintre aceștia, 85 au constestat nota primită la limba română și 38 pe cea de la matematică. Rezultatele finale vor fi afișate pe 30 iunie.

    Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare a dat publicităţii situaţia privind contestaţiile depuse de elevii sătmăreni la examenul de Evaluare Naţională.

    “După afișarea rezultatelor la examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a au fost depuse un număr de 136 contestații, din care la Limba și literatura română – 85, Limba și literatura maghiară maternă – 12, Limba și literatura germană maternă – 1, Matematică – 38. Contestațiile sunt soluționate în perioada 27-29 iunie, iar în data de 30 iunie vor fi afișate rezultatele finale”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare.
    Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V – VIII (25%). Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţii claselor, în perioada 3 – 7 iulie.

     

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE