More

    Peste 20.000 de turişti la ştrandul Tăşnad

    strand

    Mii de turişti vin în fiecare sfârşit de săptămână în staţiunea Tăşnad, pentru a beneficia de proprietăţile curative ale apei termale. Numai în luna mai, ştrandul a fost vizitat de peste 20.000 de turişti. Numai în zilele precedente s-au înregistrat peste 8.000 de turişti. Primăria continuă investiţiile în ştrand, în prezent amenajându-se un teren de tenis şi unul de baschet. De asemenea, în această lună va fi dată în folosinţă noua campare.

    Mii de turişti la sfârşit de săptămână
    Turiştii au luat pur şi simplu cu asalt ştrandul în weekendul trecut. “Numai duminică am avut aproape 4.000 de turişti. Azi (ieri – n.r.), până la amiază, am vândut 3.500 de bilete, iar turiştii continuă să vină în număr mare. Până la sfârşitul zilei vom avea sigur peste 4.000 de turişti. Vremea este frumoasă, bazinele sunt pline, la fel şi terasele”, ne-a declarat administratorul ştrandului Tăşnad, Gheorghe Niţă.

    Ştrandul Tăşnad continuă să fie un adevărat magnet pentru locuitorii din nord-vestul ţării. “Sezonul estival a debutat foarte bine. De la deschiderea ştrandului, care a avut loc în 1 mai, am avut peste 20.000 de turişti. Ştrandul din Tăşnad este apreciat de locuitorii judeţului Satu Mare, însă cei mai mulţi turişti vin din judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud. Foarte mulţi dintre aceştia aleg să-şi petreacă în staţiunea noastră concediile, revenind apoi în fiecare an”, ne-a declarat administratorul Gheorghe Niţă.

    Noi dotări în ştrand
    Administraţia ştrandului încearcă să ofere noi servicii pentru a creşte gradul de confort al turiştilor. Au început lucrările de amenajare a unei baze sportive, care va cuprinde un teren de tenis şi unul de handbal. În cursul anului trecut, în incinta ştrandului Tăşnad au fost amenajate terenuri de fotbal pe nisip, de tenis cu piciorul sau de volei pe nisip. Terenurile de sport au devenit adevărate atracţii pentru turişti, în special pentru tinerii dornici de puţină mişcare. De asemenea, în cursul acestei luni urmează să fie dată în folosinţă noua campare, care va oferi turiştilor condiţii de nivel european. “Primăria Tăşnad continuă să investească în dezvoltarea ştrandului. Încercăm să le oferim turiştilor noştri servicii cât mai diversificate şi cât mai ridicate din punct de vedere calitativ, astfel încât numărul acestora să crească de la an la an”, ne-a declarat primarul Vasile Mitraşca.

    strand1

    Peste 250.000 de turişti anual
    Anual, Staţiunea Tăşnad este vizitată de circa 250.000 de turişti. Potrivit statisticilor de care dispune Primăria Tăşnad, circa 40% din turişti, adică aproximativ 100.000, provin din judeţul Cluj. De asemenea, staţiunea este vizitată de turişti din nord-vestul ţării, care aleg să-şi petreacă aici concediile. Staţiunea dispune de peste 1.300 de locuri de cazare, situate în hoteluri, moteluri, pensiuni şi case particulare.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE