More

    Festivalul Medieval de la Carei, la a III-a ediţie

    georgescu

    Cea de-a III-a ediţie a Festivalului Medieval de la Carei va avea loc în această lună, în perioada 18-19 iulie. Acesta se va desfăşura în paralel cu Festivalul Medieval de la Ardud. Amănunte legate de festivalul din Carei au fost prezentate ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de directorul Direcţiei de Cultură şi Sport, Bogdan Georgescu, şi referentul Dragoş Georgescu.

    Şir de manifestări culturale până în toamnă
    Bugetul Festivalului Medieval de la Carei este de 25.000 de lei. “Acest festival a ajuns la a treia ediţie. Vrem să facem o tradiţie în acest sens. De la ediţia a cincea festivalul va creşte serios şi va deveni un punct de atracţie pentru turişti”, a declarat Bogdan Georgescu.
    Festivalul Medieval va fi urmat de Caravana TIFF, care va veni în Carei în perioada 20-22 iulie. În 14 iulie, de Ziua Franţei, un grup din Provence va oferi un spectacol artistic la Carei. În perioada 2-9 august va avea loc o nouă ediţie a festivalului AugustFest. Timp de opt zile, la Carei vor fi organizate seri de muzică dixie, de romanţe, de muzică de petrecere, o seară cu trupe pentru tineri şi una cu o trupă din Ungaria, a declarat Bogdan Georgescu. În septembrie va avea loc un festival Castle Jazz, iar la sfârşitul lunii respective un eveniment care va marca deschiderea Teatrului reabilitat. În octombrie, vor avea loc patru concerte simfonice, iar Festivalul Zmeelor va fi transformat în Festivalul anilor ‘80.

    Program variat la Festivalul Medieval
    Referentul Dragoş Georgescu a arătat că, la actuala ediţie a Festivalului Medieval, accentul va fi pus pe copii, astfel încât aceştia să nu înţeleagă doar violenţa din luptele cavalerilor, ci să fie o adevărată lecţie de istorie.
    Pentru copii va fi amenajată o zonă specială unde vor putea încerca jocurile celor mici din Evul Mediu, precum mersul pe picioroange, spargeri de nuci, condusul roții, umblatul cu tălpi de mlaștină şi trasul funiei. De asemenea, meşteşugarii îi vor învăţa pe cei mici sculptură, împletit de piele, confecționare de șiraguri de mărgele, pictură pe sticlă și lemn, origami.
    Luptele cavalereşti vor fi asigurate de paladinii de Terra Medieş, care vor sosi la Carei într-un grup numeros, de peste 30 de persoane. Lupii din pustă, arcaşi de Aleşd, vor arăta cum trăiau hunii.
    Arcaşii de la Corvus Regia vor face demonstraţii de tir cu arcul.
    Sâmbătă seară va fi organizat un spectacol de foc al artiştilor din Medieş, iar duminică seară va avea loc un concert al formaţiei de muzică veche Carmina Renascentia. Pe perioada festivalului vor avea loc scurte piese de teatru, recitaluri de poezie şi prezentări de poveşti.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE