More

    Moment ISTORIC după ANI de AŞTEPTARE în Negreşti-Oaş. Liviu Dragnea a pus piatra de temelie pentru viitorul Centru Multicultural

     

    negresti01

    Președintele naţional al PSD, Liviu Dragnea, s-a aflat sâmbătă, la ora 10.00, la Negrești Oaș, unde a pus piatra de temelie a Centrului Multifuncţional. De numele lui Liviu Dragnea, desemnat anul trecut cetăţean de onoare al oraşului Negreşti-Oaş, se leagă, practic, cele mai mari investiţii promovate în zonă în ultimii 25 de ani. La eveniment au mai participat prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, secretarul general naţional al PSD, Andrei Dolineaschi, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Dragoş Titea, preşedintele Organizaţiei Judeţene Maramureş a PSD, Gabriel Zetea, respectiv, în calitate de gazdă, primarul oraşului Negreşti-Oaş şi preşedinte al Organizaţiei Orăşeneşti al PSD Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca. Liviu Dragnea a spus că se gândeşte să se mute în Ţara Oaşului, Aurelia Fedorca oferindu-i chiar şi un loc de casă.

     

    Primarul Aurelia Fedorca le-a spus oşenilor că niciodată Ţara Oaşului, inclusiv capitala Negreşti-Oaş, nu s-a întâlnit cu un asemenea nivel de susţinere guvernamentală precum cel acordat de către Guvernul Ponta, prin fostul ministru al Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea. Concret, valoarea centrului multicultural este de peste 11 milioane de lei. Obiectivul va avea o sală de spectacole, un cinema, urmând ca aici să fie mutată şi biblioteca orăşenească. În urma discuţiilor cu executantul lucrărilor, Aurelia Fedorca a ţinut să precizaze că investiţia va fi finalizată în cursul anului 2016. “Este cel mai aşteptat eveniment de 25 de ani. Iată că avem posibilitatea să punem piatra de temelie la un obiectiv de investiţie la care nici măcar nu îndrăzneam să ne gândim. Aşadar, aş spune eu, acest obiectiv de investiţii este un cadou oferit de Guvernul României pentru oraşul Negreşti la sărbătorirea a 50 de ani de când Negreştiu este oraş. Astpzi se confirmă că cineva ne iubeşte şi că şi-a luat în serioa rolul de cetăţean al oraşului nostru. Domnule preşedinte Liviu Dragnea, doresc să vă mulţumesc că aţi acceptat invitaţia noastră de a veni aici. Vreau să vă mulţumim că aţi făcut posibil ca acest vis să se împlinească”, a spus Aurelia Fedorca.

    DSC_0074

    Aurelia Fedorca a mai precizat şi că graţie sprijinului acordat de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare al PSD, Mircea Govor, în capitala Ţării Oaşului au intrat în ultimii ani circa 30 de milioane de euro, reprezentând investiţii guvernamentale. “Trebuie să îi mulţumim în mod special domnului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Govor, pentru că ne-a susţinut în toate proiectele oraşului nostru, le-a promovat, a făcut punţi de legătură şi comunicare cu Guvernul României, astfel încât noi să putem să implementăm proiecte în valoare de peste 30 de milioane de euro în oraşul Negreşti-Oaş”, a mai spus Aurelia Fedorca.

     

    Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi cetăţean de onoare al oraşului Negreşti-Oaş, Liviu Dragnea, a turnat un cancioc de mortar peste hrisovul pus în fundaţia viitoarei clădiri, în care sunt trecute numele tuturor celor care au contribuit la realizarea proiectului şi demararea investiţiei. În calitate de cetățean de onoare al orașului Negrești Oaș, Liviu Dragnea a declarat că prin acest edificiu se va putea evidenția cultura oșenilor. ”Asta m-a făcut să depun toate eforturile posibile și legale pentru ca acest oraș să devină într-adevăr capitala Țării Oașului. Sunt niște locuri atât de frumoase, cu un potențial turistic atât de mare, oameni și tineri care au nevoie de un loc unde să se desfășoare actul de cultură, care au nevoie de infrastructură, care au nevoie de o viață mai bună“, a spus Liviu Dragnea.

    DSC_0045

    Într-un acces de sinceritate, președintele naţional al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, cu subiect şi predicat, că își dorește să se mute în Ţara Oaşului, să fie alături de oșeni, pentru că sunt oameni de omenie. ”Vreau să vă spun că atât de drag îmi este de câte ori vin aici, de câte ori stau aici, de câte ori vorbesc cu oamenii de aici încât cred că în calitatea de cetățean de onoare, dacă mă ajutați doamna primar să-mi găsesc un loc de casă, poate mă mut aici“, a completat Liviu Dragnea.

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE