More

    Biserica din Silvaş, sfinţită de PS Iustin Sigheteanu

    silvas

    Ziua de ieri a reprezentat o dublă sărbătoare pentru credincioşii din localitatea Silvaş. După ce a fost înnoită în exterior și interior şi reorganizat şi pictat Altarul, Biserica Ortodoxă din satul Silvaş, Protopopiatul Ortodox Carei, a fost sfinţită ieri de Prea Sfinţitul Iustin Sigheteanul, episcop vicar al Maramureşului şi Sătmarului, alături de un deosebit sobor format din 20 de preoţi, în frunte cu protopopul de Carei, Marian Crainic, şi preotul paroh local, Alexandru Cotuţiu.

    La sărbătoarea de ieri a credincioşilor din Silvaş au participat şi deputatul Octavian Petric, prefectul Eugeniu Avram, alături de primarul comunei Săuca, Gheorghe Marian.
    În predica sa, PS Iustin Sigheteanu a felicitat comunitatea creştinilor ortodocşi din Săuca pentru faptul că au reuşit să reînnoiască atât în interior cât şi în exterior biserica din localitate. Totodată, pentru meritele sale deosebite, preotului paroh Alexandru Cotuţiu I s-a conferit titlul de iconom stavrofor şi i s-a oferit brâul roşu. La rândul său, preotul paroh a mulţumit înaltei feţe bisericeşti atât pentru faptul că a venit în mijlocul credincioşilor din Silvaş şi a le târnosi biserica cât şi pentru distincţia ce i s-a acordat.
    Sărbătoarea de la Săuca s-a încheiat cu o agapă creştină.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE