More

    AVOCATUL Gerenyi Istvan, REŢINUT de DNA

    gerenyi

    Avocatul sătmărean Gerenyi Istvan a fost reţinut în cursul zilei de luni de procurorii Serviciului Teritorial Oradea al DNA, fiind acuzat de săvârşirea infracţiuniid de trafic de influenţă. În cursul zilei de luni, procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii la cabinetul avocatului, situat pe strada Horea din municipiul Satu Mare.

    Potrivit unor surse judiciare, Istvan Gerenyi ar fi primit 40.000 de euro de la un client judecat pentru contrabandă, din care 20.000 de euro ar fi ajuns la un judecător al Secţiei Penale din cadrul Curţii de Apel Oradea. Gerenyi, cunoscut drept avocatul preferat al interlopilor romi din Satu Mare, va fi prezentat în cursul zilei de azi magistraţilor Curţii de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă.

    Istvan Gerenyi a fost șantajat anul trecut de interlopii Bia și Biuță din Satu Mare, care i-au cerut să le plătească suma de 5.000 de euro. Cei doi l-au amenințat că, în cazul în care nu le dă suma cerută, îi vor omorî soția și copilul. În plângerea depusă la poliție, avocatul susține că cei doi i-ar fi cerut înainte de Paște 5.000 de euro, ca să nu răspândească vestea în oraș că în trecut i-ar fi împrumutat niște bani cu camătă. Cum avocatul i-a refuzat, dupa câteva zile a primit amenințări cu moartea, la adresa familiei lui. Revoltat, Gerenyi a depus plângere împotriva interlopilor şantajişti la Poliție.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE