More

    Comandori sătmăreni ai Ordinului Militar de România

    comandor

    După europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu şi profesorul universitar Gavrilă Ardelean, judeţul Satu Mare mai are încă doi membri de onoare în grad de comandor ai Ordinului Militar de România. Este vorba despre prefectul Eugeniu Avram şi academicianul Virgil Enătescu. Cei doi au primit această distincţie ieri, chiar de la preşedintele Ordinului, col. dr. ing. Adrian Constantin, în cadrul unui ceremonial care s-a desfăşurat la sediul Prefecturii Satu Mare.

    La evenimentul solemn, prezentat de profesorul Teodor Curpaş, au participat șefi de instituții și colegi ai celor două personalități distinse. Potrivit celor spuse de Teodor Curpaş, distincțiile vin ca expresie a recunoașterii contribuției acestora la emanciparea națiunii, a preocupării și grijii față de valorile naționale.

    Făcând o caracterizare a prefectului Eugeniu Avram, profesorul a spus despre acesta că este de omenie, punctual, perseverent, respectuos cu oamenii, cu credinţa în Dumnezeu şi cu respect faţă de ţară. În „Laudatio”, profesorul universitar dr. Gavril Ardelean l-a caracterizat pe Eugeniu Avram ca pe un profesionist remarcabil, un cercetător cu rezultate deosebite, un manager instituțional cu rezultate deosebite.

    “Este un cadru universitar foarte bun şi un lider în colectivitățile de cercetare în care este cooptat”, a mai spus Gavrilă Ardelean. De asemenea, realizatorul de emisiuni de la Nord-Vest TV, Dumitru Ţimerman, a spus o serie de cuvinte frumoase despre viaţa şi activitatea lui Eugeniu Avram, adăugând că este cel mai bun prefect al judeţului Satu Mare.

    În continuarea festivităţii, preşedintele Ordinului Militar de România, col. dr. ing. Adrian Constantin, i-a înmânat prefectului titlul de „Membru de Onoare în Grad de Comandor”, după care Eugeniu Avram a depus jurământul de credinţă. Acesta a mulţumit pentru distincţia primită şi a adăugat că este extrem de onorat. “Activitatea mea a fost ghidată de corectitudine, conştiinţă şi m-am zbătut pentru propăşirea României. Promit că voi rămâne, şi în continuare, acelaşi om”, a mai spus Eugeniu Avram.

    Eugeniu Avram a absolvit liceul, iar apoi Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Timișoara ca șef de promoție. Din 2005, este lector universitar în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad, filiala Satu Mare, unde predă cursuri de Parazitologie generală și Protecția alimentară. Totodată, dr. Eugeniu Avram este autorul a trei cărți și 40 de articole de specialitate. Din luna mai 2012, Eugeniu Avram îndeplinește funcția de prefect al județului Satu Mare.

    În ceea ce-l priveşte pe academicianul Virgil Enătescu, atât directorul Muzeului Judeţean, Felician Pop, cât şi profesorul universitar Claudiu Porumbăceanu, au spus în Laudatio că, prin activitatea sa, şi-a adus un aport deosebit în dezvoltarea medicinei româneşti. Preşedintele Ordinului Militar de România i-a acordat şi acestuia titlul de „Membru de Onoare în Grad de Comandor”, şi după ce a depus jurământul academicianul a mulţumit afirmând că este onorat.

    Reamintim faptul că în urmă cu circa doi ani, preşedintele Ordinului Militar de România, col. dr. ing. Adrian Constantin, a mai înmânat aceeaşi distincţie şi europarlamentarului Ioan Mircea Paşcu, precum şi profesorului universitar Gavrilă Ardelean, în cadrul unei festivităţi care a avut loc la sediul Filialei Satu Mare a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE