More

    Un nou început la Şcoala Postliceală „Vasile Goldiş”

    goldis

    Şcoala Postliceală „Vasile Goldiş” Satu Mare a organizat ieri festivitatea de început de an şcolar. Conducerea şcolii i-a asigurat pe cei circa 300 de cursanţi că aici au condiţii optime de pregătire în viitoarea lor meserie, având ca specializări asistenţi medicali generalişti şi asistenţi medicali de farmacie.

    Şcoală acreditată
    Încă de la începutul festivităţii, directorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, filiala Satu Mare, prorectorul Gavrilă Ardelean, le-a mulţumit bobocilor din anul întâi că au ales să se pregătească în cadrul acestei şcoli postliceale. „Am onoarea de a deschide un nou an şcolar la Şcoala Postliceală Vasile Goldiş. Această şcoală oferă elevilor condiţii excelente de activitate, cadre didactice remarcabile şi o bază materială foarte bună. Şcoala Postliceală Vasile Goldiş este o şcoală cu pretenţii, la nivelul exigenţelor învăţământului european, şi vă mulţumesc dragi elevi că aţi ales să studiaţi aici”, a mai spus prorectorul.
    De asemenea, Gavrilă Ardelean a mai afirmat că, în primăvara acestui an, şcoala postliceală a fost acreditată, astfel că examenele vor avea loc la Satu Mare. „Cadrele didactice sunt cu pregătire corespunzătoare, majoritatea fiind cadre universitare. În această situaţie, vă asigur că diploma pe care o veţi lua aici va fi acoperită de cunoştinţe. Mai bine de două treimi dintre absolvenţii acestei şcoli şi-au găsit un post de muncă pe măsura pregătirii lor, o parte dintre aceştia chiar în străinătate”, a mai spus Gavrilă Ardelean.

    Vine în sprijinul cursanţilor
    Totodată, directorul Şcolii Postliceale „Vasile Goldiş” Satu Mare, Elena Bot, a arătat că această unitate şcolară se află la începutul unui nou drum. „Suntem la începutul unui nou an şcolar în care păşim cu dorinţa de a învăţa şi cu multe vise. Noi reprezentăm o şcoală care vine în sprijinul elevilor şi care vă pune la dispoziţie o bază materială de excepţie, dar şi sufletul nostru, al profesorilor. O să funcţionăm ca o mare familie”, a mai spus Elena Bot.

    De asemenea, directorul şcolii a reliefat importanţa meseriei pe care au ales-o elevii de aici. „Aţi ales o profesie foarte importantă şi umană. Materia primă cu care veţi lucra este omul şi trebuie să vă pregătiţi pentru a-l ajuta. Acest lucru îl puteţi face în şcoala noastră. Noi mizăm pe calitate, nu pe cantitate”, a mai spus Elena Bot. În continuare, a mai luat cuvântul una dintre absolventele de anul trecut ale acestei şcoli, apoi au fost prezentaţi diriginţii celor şase clase.

    După partea festivă a urmat o şedinţă tehnică organizatorică în cadrul căreia cursanţii au fost informaţi despre activităţile care se vor desfăşura pe parcursul acestui an şcolar.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE