More

    Hotelul Sport revine “acasă”

    Hotel-Sport

    Directorul DJST Satu Mare, Virgil Dragoş, prezent joi la conferinţa de presă de la Casa Verde a dat marea veste: Hotel Sport revine Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport. Acest lucru s-a întâmplat săptămânas trecută, atunci când instanţa a dat aviz favorabil instituţiei.

    Foarte bucuros, dar totodată conştient, directorul Virgil Dragoş a precizat că satisfacţia acestei reuşite e mare, dar reprezintă o responsabilitate, pentru că trebuie pus în funcţiune.

    “Instanţa a dat câştig de cauză DJST, pentru că s-au încălcat anumite clauze din contract. S-au adus modificări în structura hotelului fără avizul nostru sau al Inspectoratului Teritorial în Construcţii, fără autorizaţii şi aşa mai departe. De aceea am cerut rezilierea contractului şi iată că pe civil am reuşit acest lucru. Procesul penal cu fostul director continuă, nu ştim când se va încheia. Acum de pinde doar de noi să redăm o faţă nouă acestui hotel pe care să îl aducem în slujba sportivilor“, a spus Dragoş.

    În acest sens, s-a făcut o cerere către Ministerul Tineretului şi Sportului pentru accesarea unei sume de bani pentru reabilitare de 875.000 de lei.

    “Am făcut rapid o cerere la minister pentru un proiect de reabilitare. Am fixat aceeaşi sumă care a fost cerută în 2010 de cei care au dorit să reabiliteze atunci. Am făcut şi inventarul. Nu vreau să vă spun că după inventar am constatat că lipsesc o serie de bunuri în valoare de peste 40.000“, a completat directorul DJST.

    Nu este o sumă mare, dar e suficientă pentru a începe lucrările, banii trebuind să fie cheltuiţi în 30 de luni. Şi Consiliul Judeţean este interesat de Hotel Sport, ceea ce este un lucru îmbucurător, iar un plan pe termen lung îl reprezintă accesarea de fonduri europene pentru a-l reda sportului.

    Până acum, hotelul a oferit 55 de locuri de cazare, în 18 camere, două apartamente. În trecut, aici au fost cazaţi sportivii de la Centrul Olimpic de floretă şi a oferit o serie de facilităţi de cazare şi masă pentru sportivi.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE