More

    Autobuz electric în teste la Satu Mare

    electric

    Transurban Satu Mare a primit spre testare, în perioada 21 noiembrie-2 decembrie, un autobuz electric marca SOR, produs în Cehia. “Autobuzul electric este o realitate a zilelor noastre și, mulțumită posibilității de achiziții prin programele europene de finanțare, poate asigura un transport ecologic și economic pentru locuitori”, a arătat directorul Transurban Satu Mare, Ionuţ Bujor.

    Vehiculul se află în cea de a doua sa incursiune în România, în perioada martie-iunie circulând în mai multe localități din țară iar între iunie și septembrie vehiculul a circulat în Bulgaria, perioadă în care a înregistrat record după record de autonomie, astfel încât a reușit să parcurgă până la 280 km în regim extraurban și 240 km în regim urban!

    Autobuzul electric produs în Republica Cehă de către compania SOR este conceput pentru a satisface nevoile de transport ale orașelor cu un trafic mediu-aglomerat de călători. Capacitatea sa de până la 85 persoane sau 92 de persoane pentru varianta de 11 m, este comparabilă cu aceea a unui autobuz clasic de 12 m. Pentru transportul public, acest tip de vehicul oferă o sumedenie de avantaje economice pe parcursul exploatării. Costurile sale de întreținere și exploatare sunt comparabile cu acelea ale unui autoturism economic. “Sperăm ca prin toate demersurile pe care societatea noastră le va depune, să poată împreună cu Primăria Municipiului Satu Mare, să acceseze fonduri europene care să permită achiziționarea de autobuze electrice. Invităm călătorii noștri să își exprime părerea în urma călătoriei cu acest tip de autobuz”, a mai spus Ionuţ Bujor.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE