More

    CSM Satu Mare – HC Adrian Petrea Reșița, posibil duel în Cupa României

    Handbal2

    Cu ocazia şedinţei Adunării Generale a Federaţiei Române de Handbal, desfăşurată marţi dimineaţă la Rin Grand Hotel, s-a tras la sorţi şi primul tur al Cupei României, atât la feminin, cât şi la masculin. În condiţiile în care nu au existat capi de serie, toate formaţiile au fost introduse în aceeaşi urnă, motiv pentru care au şi rezultat nişte finale adevărate încă din primul tur.

    La masculin, partida din optimi care se detaşează este CSM Bucureşti – Minaur Baia Mare, adică un duel între cele mai bune echipe ale Ligii Naţionale în sezonul trecut. CSM Satu Mare are șanse mari să ajungă pe tabloul principal al competiției. Elevii lui Istrate trebuie să câștige derby-ul cu CSM Făgăraș și să termine turul pe primul loc în serie.

    Legat de CSM Satu Mare se pare că jucătorii își vor primi după data de 15 noiembrie salariile restante iar echipa se va pregăti apoi în formulă completă.

    Dacă va câștiga derby-ul seriei cu CSM Făgăraș formația sătmăreană va întâlni pe HC Adrian Petrea. Meciul ar urma să se joace la Satu Mare iar datele vor fi anunțate de Federație.

    Din acest sezon FRH a decis ca alături de echipele din Liga Națională în Cupa României să participe și echipele de pe primul loc din cele două serii de Divizia A. Meciurile se joacă pe 16 decembrie.

    Tabloul Cupei României, masculin
    CSM Focşani – Dinamo
    Seria A, Divizia A (HC Dobrogea Sud) – Potaissa Turda
    CSM Bucureşti – Minaur
    CSM Ploieşti – Danubius Galaţi
    HC Odorhei – Poli Timişoara
    Seria B, Divizia A (CSM Făgăraş sau CSM Satu Mare) – Adrian Petrea Reşiţa
    Steaua – HC Vaslui
    Energia Tg. Jiu – Dunărea Călăraşi

    Atât la feminin, cât şi la masculin, jocurile din turul 1 se vor desfăşura într-o singură manşă, pe terenul primei formaţii extrase.

    Tabloul Cupei României, feminin
    Corona Braşov – CSM Bucureşti
    CSM Ploieşti – HCM Baia Mare
    Seria A, Divizia A (Galaţi sau Buzău) – HCM Roman
    Unirea Slobozia – Măgura Cisnădie
    SCM Craiova – “U” Cluj
    Dunărea Brăila – HCM Rm. Vâlcea
    Alba Sebeş – HC Zalău
    Seria B, Divizia A (Cetate Deva sau Bistriţa) – Rapid Bucureşti

    În Adunarea Generală a FRH s-a desemnat în fine şi noul preşedinte al Comisiei de Apel. A câştigat Florin Ichim cu 18-4 într-un duel cu Lucian Grosu. Al treilea candidat, Paul Mincu, nu a fost prezent în sală, astfel că a fost tăiat de pe listă. Ichim este avocat în Ploieşti şi consilier UNBR şi a candidat pentru preşedinţia Comisiei de Apel la propunerea HC Zalău.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE